ISPUNILI KRITERIJUM: SKORPIONSIMA JE MESTO U ROKENROL KUĆI SLAVNIH

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Zk

Matijas jabs, gitarista skorpionsa, koji će u okviru velike svetske turneje “Crazy world tour” nastupiti u beogradu 7. decembra, smatra da je njegov bend, bez dileme, zaslužio mesto u “rokenrol kući slavnih”.

čuveni nemački hardrokeri čekaju svoj red još od 1997. godine, kada su ispunili i formalne uslove za prijem - njihov album “Blackout” iz 1982. plasirao se u top 10 američke liste, dok je stvar “No One Like You” bila na poziciji broj jedan radijskih listi. Sledeći album “Love At First Sting”, dve godine kasnije, zauzeo je šesto mesto na “Bilbordovoj” listi i dostigao je trostruki platinasti tiraž zahvaljujući rok himnama “Rock You Like A Hurricane” i “Big City Nights”, kao i moćnoj baladi “Still Loving You”.

- Nebrojeno puta do sada sam čuo da “Skorpionsi treba da uđu u r’n’r kuću slavnih”. Mislim da smo uradili i više nego dovoljno za ovih 50 godina da dobijemo svoje mesto. Posebno ako pogledate koji bendovi su već tamo, mislim da bismo se baš uklopili. Ali, izgleda da još nije vreme, možda jednog dana... i svakako ne bih imao ništa protiv rekao je Jabs za jedan njujorški radio.

I činjenica je da u Rokenrol kući slavnih u Klivlendu i nema puno metal ili hard rok bendova: Black Sabbath, Metallica, AC/DC, Deep Purple, Guns N’Roses, Van Halen, Led Zeppelin... su neki od njih. Pravila nalažu da je potrebno da prođe najmanje 25 godina od izlaska prvog albuma benda, ali tu je i kriterijum koji se odnosi na “uticaj i značaj koji je bend ostavio u razvoju rokenrola”, što je, naravno, podložno slobodnim interpretacijama. Tako je, recimo, Deep Purple ispunio prvi kriterijum još 1993. godine, a u Kuću slavnih su uvrštni tek prošle godine.

Bilo kako bilo, Skorpionsi su uveliko na turneji, a koncert u Kombank areni 7. decembra biće im prvi nastup u Srbiji. Ulaznice za beogradski koncert koštaju 2.990 dinara. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.