Počela rekonstrukcija Pionirskog parka

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

Obnova pionirskog parka počela je prošle nedelje i trajaće do 15. decembra. Za rekonstrukciju jednog od najstarijih parkova u gradu i zaštićenog prirodnog dobra izdvojeno je 104 miliona dinara.

- Iako je Pionirski park jedan od centralnih gradskih parkova, koji baštini nekoliko vrsta zaštićenih biljaka, već godinama je u veoma lošem stanju. Radovi će se obavljati sukcesivno, što znači da zbog rekonstrukcije neće odjednom biti zatvoren ceo park i građani će moći da koriste pojedine delove i tokom radova - izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Osim Pionirskog parka, intenzivno se radi i park Ušće, kod Muzeja savremene umetnosti, koji će biti spreman za otvaranje 20. oktobra, na Dan osobođenja Beograda.

– Rekonstrukcija parka Ušće, na potezu do hotela “Jugoslavija”, trajaće nekoliko godina. Sada je prva faza u toku, radimo nove staze, dečja igrališta i potpuno rekonstruišemo taj deo. Za sedam do deset dana počinje i rekonstrukcija Gradskog parka u Zemunu. U pitanju je veliki potez i nećemo moći da završimo sve odjednom, ali ćemo veći deo posla uraditi ove godine, pa će radovi biti nastavljeni naredne – objasnio je Vesić i dodao da će do kraja godine biti uređeno još 17 parkova. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.