Grad će od turizma u 2017. zaraditi 800 miliona evra

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD - bs

Nova poslovna zgrada kompanije „Fly fly travel”, koja će biti centrala za opsluživanje poslovnica u svetu, otvorena je prošle nedelje. svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik beograda siniša mali i tom prilikom poručio da će grad do kraja godine od turizma zaraditi oko 800 miliona evra.

- U novootvorenoj poslovnici radiće 150 ljudi, a do kraja godine ovde će posao pronaći još toliko sugrađana. Rekordno nizak broj nezaposlenih u Beogradu nije rezultat samo onoga što radi Grad, već i građani privatnici, preduzetnici i svi oni koji otvaraju svoje firme i pokušavaju da ostvare svoje snove u rodnom gradu - rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao obavezu uprave grada da stvori povoljno okruženje u kojem će moći uspešno da se privređuje.

- Mladi privatnici takođe imaju šansu, a razvoj kompanije „Fly fly travel” je najbolji dokaz za to. Nama ostaje da budemo još bolji i angažovaniji. Ne želim da naša deca odlaze u Australiju, Kanadu ili na Novi Zeland i tamo traže svoju sreću, već hoću da to urade u gradu u kojem su se rodili. Na taj način ćemo sigurno napraviti lepši Beograd, ali i lepšu Srbiju - poručio je Mali.

Prema njegovim rečima, u Beogradu nikada nije bilo više turista, za šta pohvale zaslužuju Grad i država, ali i svi oni koji se u Beogradu bave turizmom.

- Samo u prvih šest meseci ove godine Beograd je zabeležio preko milion noćenja, a kada se uporede jul 2017. i jul 2016. godine, povećanje iznosi 33 odsto. Kada se uporedi prvih sedam meseci ove i prošle godine, povećanje je 20 odsto, a Beograd će ove godine zaraditi oko 800 miliona evra od turizma. Sledeće godine želimo milijardu evra, što je pre nekoliko godina bilo nepojmljivo, ali sada kada je grad postao atraktivan, prepoznatljiv i lep, to više nije samo san - zaključio je Mali.

Kompanija „Fly fly travel” posluje u sedam zemalja, osim u Srbiji, u Turskoj, Austriji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.