Vodimo ozbiljnu socijalnu politiku bezpraznih obećanja

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

IRAD DGOIRAD vodi odgovornu socijalnu politiku, koja je usmerena ka onima kojima je pomoć najpotrebnija i sve naše usluge isplaćuju se na vreme i bez kašnjenja. Ovo nije politika praznih obećanja kao ranije, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Govoreći o dugovanjima prethodne gradske vlasti, Mali je rekao da je na kraju 2013. godine na ime jednokratne novčane pomoći koja se isplaćuje preko Centra za socijalni rad socijalno ugroženim licima u Beogradu zatečen dug od gotovo 121 milion dinara.

– Sva ta dugovanja smo tokom 2014. godine isplatili i od tada svaku pomoć isplaćujemo tačno na vreme. U 2013. zatekli smo i dug na ime isplate zaostalih naknada zarada za vreme trudničkog odsustva u visini od bezmalo 389 miliona dinara. Dakle, trudnice u Beogradu imale su samo prazna obećanja prethodne gradske vlasti, a mi smo sav taj dug u 2014. godini izmirili. Izmirili smo i dugovanja za jednokratno novčano davanje zaposlenim i nezaposlenim porodiljama u iznosu od

6,375 miliona dinara. Na ime subvencija za plaćanje komunalnih usluga dug koji smo zatekli iznosio je 4,25 milijardi dinara. Sve smo to u protekle tri godine isplatili. Kada saberemo sve, Grad Beograd je samo za socijalna davanja isplatio ukupno 5,318 milijardi dinara precizirao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, sve te obaveze sada se isplaćuju na vreme, bez zakašnjenja zahvaljujući konsolidovanim javnim finansijama.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.