Ðurić: Beograd nije na prodaju tajkunima

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

u Beogradu biće karneval neprincipijelnih koalicija i brakova iz interesa, sa ciljem da se zaustavi obnova i snaženje države i Beograda, smatra potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić.

- Beograd nije na prodaju tajkunima, on nije plac ili razorena fabrika iz neke od vaših pljačkaških privatizacija i nećete ga osvojiti i pretvoriti ponovo u svoju prćiju. Beograd je grad slobode duha i budućnosti koji smanjuje od vas nasleđene dugove merene milijardama, otvara nova gradilišta i sređuje rugla ostala iza vaše pljačke i nebrige - naveo je Ðurić.

Ðurić smatra da je otvoreni poziv Saše Jankovića upućen Draganu Ðilasu, najvećem partneru Miroslava Miškovića, “nagoveštaj okupljanja svih onih koji misle da građani postoje zbog njih, njihovih kombinacija i biznisa, a da je politika, ne prilika da se nešto učini za svoju državu i sugrađane, već prečica za brzo i nečasno bogaćenje”.

Kako kaže, ako se po jutru dan poznaje, predstojeći izbori u Beogradu biće karneval neprincipijelnih koalicija i brakova iz interesa, sa jednim jedinim ciljem - da se po svaku cenu zaustavi obnova i snaženje naše države i njene prestonice.

- Građani, naravno, nisu kratkog pamćenja i dobro znaju šta mogu da očekuju od ljudi koji su besomučno zaduživali Beograd, tražili reket od investitora, obećavali kule i gradove, a umeli nešto da naprave samo onda kada dobiju neki strani kredit i to pod najnepovoljnijim uslovima i uz uračunatu proviziju. I samo ukoliko je te poslove izvodila neka burazerska firma - rekao je Ðurić.

Ističe i da je SNS uvela, nakon više od 15 godina krađe i javašluka onih koji bi ponovo da nastave tamo gde su stali, princip odgovornog upravljanja gradom, razduživanja umesto zaduživanja i gradnje umesto razgradnje. On je izrazio uverenje da će Beograđani umeti to da prepoznaju i da će na predstojećim izborima glasati za one koji vole i poštuju Beograd.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.