Lideri Bugarske, Grčke i Rumunije stižu u Beograd

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

PreDseDnik srbije posle sastanka u Varni najavio je da će u decembru premijeri Bugarske, Grčke i Rumunije - Bojko Borisov, Aleksis Cipras i Mihaj Tudose - doći u Beograd i ocenio da je to što će lideri tri zemlje članice EU doći u Srbiju veoma važno.

Vučić je rekao da je sastanak u Varni bio važan, da se razgovaralo o više tema koje su bitne za sve četiri zemlje i da će nastavak slediti u Beogradu u decembru. Četvorica lidera razgovarala su o unapređenju saradnje u oblasti saobraćaja, infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona, a to je i jedan od prioriteta bugarskog predsedavanja EU u prvoj polovini 2018. godine.

- Za Srbiju je veoma važna interkonekcijska veza sa Bugarskom, tu smo najveći deo priprema već završili i očekujemo realizaciju u najskorijem mogu-

ćem roku - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije zahvalio se Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj na velikoj podršci koju nam pružaju na evropskom putu.

- Uveren sam da ćemo moći da donesemo mnogo toga dobrog našim građanima, pre svega bolji životni standardi i ono što je istakao Borisov - mir i stabilnost na celom Balkanu - rekao je predsednik Srbije.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.