“fokus vlada srbije i vojvodine završavanje započetih projekata”

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

Posle ZajeDničke seDnice vlada Srbije i Vojvodine premijerka Ana Brnabić rekla je da je “u fokusu završavanje započetih projekata i sistemi za navodnjavanje”.

- U sistemima za navodnjavanje, nažalost, Srbija sramotno kasni i drago mi je što smo konačno uspeli da pokrenemo 14 projekata sistema za navodnjavanje - rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da se “prvenstveno moraju u roku završavati projekti koji su započeti”.

- Dakle, i zgrada RTV, i Narodni muzej u Subotici, Naučnotehnološki inovacioni park... - dodala je predsednica Vlade.

Premijerka je rekla da su na vrhu liste prioriteta infrastrukturni projekti, poput rekonstrukcije državnog puta Novi Sad - Zrenjanin, te rehabilitacije državnog puta Zrenjanin - Beograd. Kao važan projekat, izdvojila je i institut Biosens u Novom Sadu, koji je “centar digitalizacije u poljoprivredi ne samo za Vojvodinu i Srbiju, već i za Evropu”. Istakla je da je važno pitanje za dve vlade ublažavanje posledica od suše.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović smatra da se zajedničkom sednicom dve vlade u političkom smislu pokazuje kontinuitet zajedničke politike, a ističe da zajednička politika nema alternativu. Posle sednice, potpisan je Protokol o saradnji na poslovima pripreme planske i tehničke dokumentacije za projekte izgradnje brzih saobraćajnica Novi Sad - Zrenjanin i Zrenjanin - Borča. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.