Senior klub: od 1. novembra brojni popusti za beogradske penzionere

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Bs

učenici oŠ “aca milosavljević” u rušnju od sada će sedeti u čistim i modernim učionicama, jer je škola posle 15 godina čekanja rekonstruisana.

- oVde je do sada bio privremeni objekat izgrađen od azbestnih ploča, pa je jasno da đaci nisu imali adekvatne uslove. Osmeh na njihovom licu koji smo videli potvrda je da smo uradili pravu stvar. Nabavljena je i nova školska oprema, a na drugoj zgradi će tokom naredne godine biti zamenjena fasada, pošto je unutrašnji deo objekta već renoviran - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je prošle nedelje obišao školu.

Gradonačelnik je istakao da na ovaj način Grad pokazuje da brine o deci jer želi da pruži adekvatno okruženje kako za provođenje slobodnog vremena tako i za školovanje.

- Sredili smo i školu u Begaljici, ali i u Dražnju, dok će na proleće sledeće godine početi izgradnja nove škole u Leštanima. Budućnost ovog grada su naša deca i želim da imaju najbolje moguće uslove za školovanje - rekao je Mali.

Nova škola u Leštanima, za razliku od stare, imaće i fiskulturnu salu.

- Početak izgradnje škole nije bio moguć ranije zbog imovinsko-pravnih problema, koji su konačno rešeni. Novac za ovu investiciju obezbedili su Vlada Srbije i Grad Beograd. Kvalitetno obrazovanje mora da bude dostupno svima - istakao je gradonačelnik, koji je meštanima Leštana predstavio projekat nove škole.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić je rekao da će fiskulturna sala u novoj školi biti multifunkcionalna, te da će deci biti dostupni svi sportovi.

- Đaci će imati na raspolaganju i veliku površinu za sportove na otvorenom, imaće teren za odbojku, rukomet, biće postavljene klackalice i ljuljaške, ali će imati i prostor za odmor. Sve ovo što će imati nova škola, nemaju ni bolje škole u gradu. Ukoliko imamo kvalitetnije javne ustanove, to je i bolji kvalitet života - naglasio je Folić, i dodao da će nova škola u Leštanima biti otvorena krajem sledeće godine. llll

nova škola u leštanima imaće multifunkcionalnu fiskulturnu salu i terene za sportove na otvorenom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.