VUČIĆ: SRBI NA KIM POKAZALI JEDINSTVO

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

“Srbi su glasanjem na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju važnost trenutka i odluka koje donose”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PREDSEDNIK SRBIJE dodao je da je malo ko primetio da je Srpska lista pobedila u prvom krugu u devet od deset opština u kojima su Srbi većina, a da će se samo u jednoj ići u drugi krug, dok je u većinski albanskim opštinama svega u tri izabran gradonačelnik u prvom krugu.

Kako je rekao, i to govori da su Srbi jedinstveniji, manje posvađani nego što su to Albanci među sobom, “što nama donosi prednost, jer su mnogi spolja, a i Albanci, želeli da Srbi budu razjedinjeni i da mogu da kažu kako jedni Srbi žele ovo, a drugi ono”.

Vučić je ocenio da na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih opština i da pokažu svoju slogu i jedinstvo.

- Čestitam im na tome i zahvalan sam što su pokazali to jedinstvo - rekao je predsednik Srbije, i zahvalio na poverenju koje su pokazali.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa stavom pojedinih političkih stranaka u Beogradu i podrškom nekim drugim političkim opcijama na KiM, predsednik Srbije je

Na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih opština. Uspeh na izborima govori da su Srbi jedinstveniji, manje posvađani nego što su to Albanci među sobom, što nama donosi prednost

rekao da se izbori ne dobijaju tako što se napiše dva puta po 140 karaktera na Tviteru i sedi u toploj sobi, već radom i poverenjem koje vam narod ukazuje.

- Što se tiče ovih u Beogradu - da nisu neke podržali ovi u Beogradu, ti neki bi dobili više glasova nego što su ih dobili - rekao je Vučić.

U svih 10 opština sa srpskom većinom na KiM pobedili su kandidati Srpske liste za gradonačelnike, podaci su Centralne izborne komisije. Predstavnici Srpske liste su u devet opština (Gračanica, Zubin Potok, Štrpce, Zvečan, Ranilug, Severna Mitrovica, Leposavić, Parteš, Novo Brdo) mesto gradonačelnika obezbedili već u prvom krugu, dok su u jednoj (Klokot), opet sa najviše glasova, ušli u borbu za drugi krug.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.