ovacije za perfektni hor “Aleksandrov”

24 Sata (Serbia) - - KULTURA / ZABAVA - zk

Ansambl Crvene armije “Aleksandrov” održao je spektakularan koncert prošle nedelje u rasprodatom Sava centru. Bio je to njihov 13. nastup u Beogradu i prvi posle tragedije 25. decembra 2016, kada su prilikom pada aviona u Crno more poginula 64 člana hora.

NAJPOZNATIJI VOJNI ORKESTAR na svetu, sa tradicijiom dugom 87 godina, očarao je Beograđane, a posle svake pesme publika je ruske umetnike nagrađivala gromoglasnim aplauzom. Slavni ruski ansambl je u našu prestonicu došao sa horom, solistima, orkestrom i plesačkom grupom, a na repertoaru su bile i čuvene ruske pesme poput “Kaljinke”, “Kaćuše”, “Podmoskovskih večeri”, ali je najemotivniji trenutak bio kada je “Aleksandrov” izašao treći put na bis i zajedno sa publikom koja je bila na nogama za kraj otpevao “Tamo daleko”.

Tokom boravka u Beogradu ruskom vojnom ansamblu otkrivena je Spomen-tabla u parku između Spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma i sada taj park nosi naziv po tom svetski poznatom sastavu. Takođe, članove ansambla pre nastupa u Sava centru primio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Hor “Aleksandrov” uvek je pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna naša podrška. Svojim nastupima učinili su da prijateljstvo dva naroda bude još izraženije - istakao je predsednik Vučić.

Predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma u Beogradu i hora “Aleksandrov” zahvalili su na inicijativi za postavljanje spomen-table i ukazali na to da je imenovanje parka po ansamblu odraz veoma dobrih odnosa dva naroda. Oni su uputili poziv predsedniku Vučiću da poseti zdanje i muzej hora “Aleksandrov” tokom boravka u Moskvi u decembru ove godine. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.