“VREME JE DA AMERIČKI PREDSEDNIK DOĐE U SRBIJU”

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA Srbije Ivica Dačić, koji se u petak u Stejt departmentu sastao sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, ocenio je da je sastanak bio izuzetno dobar i da pruža veliku nadu u uspešnu bilateralnu saradnju u narednom periodu.

Kako je šef srpske diplomatije istakao, za nas je veoma važan datum ove godine 28. juli, jer se tada navršava 100 godina od Srpskog dana u Sjedinjenim Američkim Državama, kada je tadašnji američki predsednik Vudro Vilson naredio da se istakne srpska zastava na Beloj kući u znak priznanja Srbiji za sve žrtve u Prvom svetskom ratu.

Tokom sastanka Dačić je, kako je naveo, istakao i da je vreme da američki predsednik dođe u Srbiju, imajući u vidu da je poslednji američki predsednik koji je bio u Srbiji, odnosno bivšoj Jugoslaviji, bio Džimi Karter.

- U tom smislu, treba raditi na resetovanju naših odnosa. U ime predsednika Aleksandra Vučića, istakao sam našu spremnost da u svakom momentu odgovorimo na predloge američke strane koji bi dolazili u vezi sa pitanjem bezbednosti i stabilnosti u regionu - rekao je Dačić. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.