KASA GRAĐANIMA, NE TAJKUNIMA I NJIHOVIM POLITIČKIM ZAŠTITNICIMA

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

“KASA BEOGRADA PRIPADA građanima, ne tajkunima i njihovim političkim zaštitnicima, poručio je juče Aleksandar Vučić na predizbornom skupu liste “Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd” u Batajnici. On je podsetio da je prethodnih godina Srbija bila pred bankrotom, a Beograd prezadužen, dok je danas dug grada smanjen za 500 miliona evra, što znači i da je svaka porodica znatno manje zadužena.

Ali, istakao je, pitanje je kako je bivša vlast toliko zadužila grad i napravila manjak u gradskoj kasi. “Gde su te pare završile?”, zapitao je Vučić, i dodao da kad god se pokrene to konkretno, prosto pitanje, oni koji su krali kažu da je to politički progon. “Nema problema, završiće se izbori, pa ćemo videti gde su desetine miliona evra opljačakane od našeg naroda”, rekao je Vučić.

Videćemo, kako je rekao, ko je “istinu govorio, videćemo i ko se okoristio od novca građana”. Vučić se osvrnuo i na kritike političkih protivnika da privredni rast zemlje nije dovoljan, te podsetio da je u njihovo vreme rast bio negativan - minus 3,1 odsto. “Tada su krali mnogo, a sad će krasti manje, sudeći po onome što obećavaju građanima. Neki odgovorni i pošteni ljudi napravili su da Beograd sad ima punu kasu i da se ulaže u Batajnicu, Železnik i druge opštine. A sada bi da tu kasu preuzmu i da je ponovo isprazne sa svojim šefovima. Kasa grada pripada građanima Beograda, a ne tajkunima i njihovim političkim predstavnicima”, poručio je Vučić političkim protivnicima.

Kako je rekao “oni imaju svi zajedno isti program - mrzimo Vučića i mnogo ga mrzimo i mrzećemo ga još više, i to im je jedini program”.

- A ja vam kažem, izgradićemo metro, kao i “Beograd na vodi”, što sam rekao, pa ga gradimo, izgradićemo sve što je potrebno u svim opštinama, u Batajnici silaznu traku s autoputa... Sad idemo u izgradnju kanalizacije i to vam je moje obećanje, i to odmah, na proleće. Tender je raspisan. Idemo i u izgradnju puta do Banovaca, da završimo izlazak s autoputa - rekao je Vučić.

Ukazao je da su u Zemunu za 15 meseci asfaltirane 163 ulice, što, kaže, nije dovoljno i mora da ih bude još, ali je naveo i da je od 2010. do 2012. godine u toj opštini asfaltirano 17 ulica.

- Srbija je danas sigurno bolje mesto za život nego pre pet godina. Nikad nije dovoljno brzo. Sada, međutim, prvi put naši vojnici, policajci, učitelji, lekari i medicinske sestre imaju veće plate nego ikada, a ove godine će biti jos povećanja - poručio je, i zahvalio građanima na strpljenju i trpeljivosti.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.