ZAJEDNIČKIM RADOM GRADA, OPŠTINE I REPUBLIKE, BEOGRAD POSTAJE BOLJE MESTO ZA ŽIVOT

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

GRADSKI MENADŽER Goran Vesić obišao je sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem voždovačko naselje Mala Utrina gde je u toku asfaltiranje trotoara i Ulice Voje Radića. “Ovo naselje je primer šta smo sve uradili u poslednjih nekoliko godina za prigradske delove grada. Mala Utrina do pre nekoliko godina nije imalo uređeno vodosnabdevanje i kanalizaciju, a ulice desetinama godinama nisu rađene. Danas to naselje ima završenu sekundarnu kanalizaciju koju ćemo priključiti na Jelezovački kolektor. Pre nekoliko godina su postavljene nove vodovodne cevi, a Ulica Voje Radića, duga tri kilometra, jedna je od poslednjih ulica koje radimo”, rekao je Vesić i podsetio da je u ovom naselju obavljena i gasifikacija, kao i da su radovi koji se trenutno izvode vredni 50 miliona dinara.

Gradski menadžer je istakao da se upravo na primeru ovog naselja ogleda politika Grada Beograda. “Mi smo poslednje četiri godine uložili 350 miliona evra u prigradska naselja, u vodovod, kanalizaciju, puteve, javni prevoz, dok je od 2008. do 2012. uloženo manje od 100 miliona evra. Na Voždovcu smo u poslednje četiri godine uradili 80 kilometara novih puteva, rekonstruisali 46 kilometara i uradili 81 kilometar kanalizacione mreže, što predstavlja pravi primer kako zajedno mogu da rade Vlada Republike Srbije, opština i Grad. Novac za radove u ovoj ulici obezbedila je Vlada na zahtev grada, koji je to uradio na zahtev opštine. Tako zajedno možemo da menjamo stvari i činimo Beograd boljim mestom za život”, istakao je Vesić. Predsednik opštine rekao je da će se na osnovu ovog projekta raditi sekundarna kanalizaciona mreža u naseljima Jajinci, Kumodraž, selu Rakovici i na Mitrovom brdu.

VESIĆ SA GRAĐANIMA MILJAKOVCA O IZGRADNJI KANALIZACIJE

Vesić je juče obišao i rakovičko naselje Miljakovac 3 gde je sa građanima, u Ulici Miljakovačke staze, razgovarao o izgradnji kanalizacije u tom delu grada. “Suština je u tome da se završi izgradnja Jelezovačkog kolektora kako bi kanalizacija imala gde da ode”, rekao je Vesić i dodao da je druga faza izgradnje tog kolektora počela, da je u toku javna nabavka za treću fazu koja će trajati 240 dana, te da se očekuje da kolektor bude gotov do kraja godine. “To je važno jer će, kada kanalizaciona mreža bude izgrađena, kanalizacija imati gde da ode. Izgradnjom Jelezovačkog kolektora omogućujemo ne samo vama da imate kanalizaciju već i Jajincima, i Maloj Utrini, i delu Kumodraža i drugim mestima tog dela grada koji nemaju kanalizaciju”, istakao je Vesić.

Kako je rekao, u toku je projektovanje i dodao da su se “na trasi pojavila dva nelegalna objekta koja će biti sklonjena odatle ili srušena jer ne mogu dvoje ljudi da zaustave proces izgradnje kanalizacije”. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.