Tradicionalna trka uz 550 stepenika “Beograđanke”

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

GRADSKI MENADŽER Goran Vesić ozvaničio je juče početak 31. trke uz stepenište Palate „Beograđanka” i istakao da je, pre više od tri decenije zahvaljujući Studiju B i doajenima ove medijske kuće i beogradskog novinarstva, Beograd dobio trku uz stepenište, a tih godina na ovaj način trčalo se još samo u Njujorku.

- Danas veliki broj svetskih metropola u svojoj sportskoj ponudi ima i ovakvu trku, a činjenica da je Beograd bio drugi grad u svetu, govori o tome koliko je bio napredan i avangardan. Zato za naš grad ova trka mnogo znači i predstavlja lepu tradiciju, ali nas i podseća na to da želimo da Beograd i nadalje bude grad koji pokreće, prihvata svetske trendove i spreman je da ide u korak sa svetom. Cilj svega što radimo jeste da bude bolje ljudima koji žive u Beogradu - istakao je Vesić.

Inače, trči se uz 550 stepenika, a rekord iznosi 2,20 minuta. Ove godine nastupilo je 50 vatrogasaca, koji trče pod punom opremom, i oko 70 drugih takmičara u četiri kategorije: žene, muškarci, veteranke i veterani. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.