Beograd savreme

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je u intervjuu za časopis „Reminder” da Beograd danas izgleda lepše nego pre nekoliko godina, kao i da srpska prestonica ima svoju istoriju, kulturu i tradiciju koje je čine onim što jeste, ali da savremeno doba zahteva i promene koje su svakodnevne.

 BEOGRAD DANAS IZGLEDA mnogo lepše nego što je izgledao pre četiri godine, i na to sam ponosan. Spustili smo grad na reke i uredili njegove obale, pokrenuli projekat „Beograd na vodi”, a posebno sam ponosan i na nove fasade, ulice i trgove. Beograd više nije siv, već beo i možete da osetite pozitivnu energiju na gradskim ulicama - rekao je Mali.

Dodao je da je najvažnije da turisti otkriju

Beograd kao atraktivnu destinaciju jer kada jednom dođu, oni se oduševe gradom i šire dobar glas o gradu u svetu.

- Dosta nam je pomoglo i to što su poznati svetski mediji kao što su “The New York Times”, pariski dnevnik “Le Monde”, BBC... stavljali Beograd na listu najatraktivnijih destinacija. Dalje, predstavljali smo grad na raznim sajmovima turizma u svetu, a u Šangaju na Svetskom sajmu turizma smo čak dobili nagradu za najpopularniju destinaciju. Naravno, da bi sve to bilo moguće, morate da razvijate grad, da ga činite atraktivnim, da ga uređujete, koristite njegove potencijale i da pravite atraktivan sadržaj za turiste - istakao je gradonačelnik.

On je kazao i da je u Beogradu u po--

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.