ima istoriju i tradiciju, ali no doba zahteva i promene

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

slednje četiri godine broj hotela povećan sa 67 na 97, što je ogroman uspeh.

- “Hilton” je napokon stigao u naš grad, “St. Regis” će prve brendirane apartmane imati upravo u “Beogradu na vodi”, a posebno mi je drago što i domaći investitori grade hotele, tako da se na donjem Dorćolu, posle decenije čekanja, sada gradi hotel “Mona”. Mislim da imamo mnogo mogućnosti za razvoj kongresnog turizma i zato je važno da nađemo

privatnog partnera koji će da uloži novac u Sava centar, koji je naš veliki potencijal. Takođe, nedavno je potpisan ugovor o koncesiji za Aerodrom „Nikola Tesla”, što nam je bilo veoma važno jer će njegova dalja modernizacija uticati na povećanje broja turista. Zahvaljujući razvoju nacionalne avio-kompanije „Er Srbija”, Beograd je postao „hub” ovog dela Evrope, a učvršćivanju te pozicije će svakako doprineti i dalji razvoj aerodroma. Sve to znači da Beograd, osim što postaje atraktivna turistička destinacija, može da postane i poželjna poslovna destinacija - rekao je gradonačelnik.

On je istakao da su najveći potencijal Beograda obale Save i Dunava, koje nisu dovoljno uređene i iskorišćene.

- Upravo zato i radimo na projektu „Beograd na vodi”, koji je oživeo obale i spustio Beograd na njegove reke. Osim toga, gradićemo i gondolu koja će povezati Kalemegdan i park “Ušće” i na taj način spojiti dve obale. Takođe, gradićemo pet pontona za pristan malih brodova, a ideja je da ove dokove, osim turističkih plovila, koriste i građani kao stajališta za putničke brodove u okviru linija javnog prevoza. Beograd je jedna od najznačajnijih luka evropskog nautičkog turizma i zbog toga je planirana izgradnja još jednog velikog pristaništa za kruzere u Zemunu - istakao je Mali.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.