Dan Posle narko-dilera španska policija uhapsila i Srbe reketaše

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA -

Svega dan posle velikog hapšenja devetočlane narko-grupe sa , tona droge na području Barselone i Valensije, čiji je vođa Beograđanin Goran Antonić (), španska policija uhapsila je u Madridu braću srpskog porekla zbog iznude, zastrašivanja i zlostavljanja.

PAVLE PAVLOVIĆ I NJEGOV BRAT uhapšeni su u Španiji zbog sumnje da su reketirali i zlostavljali nekoliko desetina građana Španije.

Kako prenose španski mediji, braća Pavlović imaju 35 i 37 godina, i oni su pod prisilom i pretnjama terali građane čak šest blokova jednog stambenog kompleksa u Madridu da im plaćaju kiriju za stanove (koji su u vlasništvu jednog preduzeća) u iznosu od 400 do 600 evra.

- Mnogi spratovi trebalo je da budu iseljeni, nakon što je zgrada prodata jednom španskom društvu. Pojedini stanovi bili su nakon prodaje prazni, te su se socijalni slučajevi u njih uselili ilegalno. Vlasnici preduzeća koje je kupilo zgradu unajmili su osobu, Španca, koji je trebalo da brine o stanarima i održavanju zgrade. On se udružio sa dvojicom Srba, jednim Hrvatom i Špankinjom koji su razradili svoj posao - svi koji su živeli u zgradi morali su da im plaćaju rentu - prenose mediji u Španiji.

U slučaju neplaćanja ili kašnjenja,

braća nisu oklevala da koriste nasilne metode, pa bi stanari bili kažnjeni pucanjem u noge, pretnjama...

„U zgradi je vladao zakon tišine. Svako ko bi bivao ranjen (što se desilo dva puta u aprilu i avgustu 2017. godine) policiji nije smeo da prijavi šta se

tačno desilo, već su preplašeni govorili da su njihove povrede nastale usled nesrećnog slučaja. Strah koji je vladao zgradom bio je užasan, a ljudi su se plašili za sopstvene živote“, pišu španski mediji.

Koliko je agresija ove grupe, na čelu sa dva Srbina, bila velika govori i to da su braća jednom prilikom presrela jednu ženu, koju su fizički i seksualno zlostavljali. Prema navodima španskih medija, oni su sumnjali da je nesrećna žena policijski doušnik, te su je nekoliko dana držali u svojoj vili, gde su je mučili. Nesrećna žena samo pukom srećom izbegla je još veće nasilje, nakon što je sasvim slučajno uspela da kontaktira s policijom koja ju je oslobodila.

Od tada pa do subote, ekipe španske policije i Civilne garde, kako piše “Blic”, zajedno su radile u istrazi koje su dovele do hapšenja ove organizovane grupe. Operativnim radom španska policija došla je do saznanja da petočlana kriminalna grupa reketira sve stanare u stambenom bloku u Madridu, a nakon pretresa njihovih stanova pronađeni su oružje i municija. Nakon hapšenja, svi članovi ove grupe optuženi su za krivična dela - nedozvoljeno posedovanje oružja, seksualnog zlostavljanja, pretnje, teške krađe i zastrašivanje, ali i pripadanje kriminalnoj grupi. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.