Poginuo dečak: vozač pokosio grupu dece na divčibarama

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

DEČAK A. D. (10) preminuo je na licu mesta kada je juče u 10.15 sati automobil marke “tojota” udario u grupu dece koja su prelazila ulicu na Divčibarama. U stravičnoj nesreći su povrede zadobila još dva deteta T. S. (10) i V. T. (10) i njima je lekarska pomoć ukazana u Valjevu.

Kako saznajemo, kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, kada je vozilo “tojota” kojim je upravljao V. V. prešao na levu stranu i na trotoaru udario u grupu dece. Vozilo je naletelo na decu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice u neposrednoj blizini hotela “Pepa” gde su deca iz Subotice bila smeštena.

Automobil koji je usmrtio jedno i povredio još dvoje dece je beogradskih registarskih oznaka. Vozač (43) iz beograda uhapšen je na licu mesta, saopštio je MUP.

- V. V. je uhapšen na licu mesta zbog postojanja sumnje da je učinio krivično delo teško telo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu - saopštio je MUP.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da dvoje povređene dece imaju ozbiljne povrede, ali da nisu životno ugroženi.

- Informacije stižu na svakih pet minuta i moguće je da se menjaju, zato moramo da budemo vrlo obazrivi, dok se ne završi kompletna dijagnostika, deca su u pitanju - rekao je Lončar.

On je potvrdio da je jedno dete podleglo povredama. Lončar je naveo da je, prema informacijama koje ima, desetoro dece lakše povređeno, ali nije zahtevano da ostanu u bolnici. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.