Beograd dobija novi hotel kod zelenog venca

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

RADI SE o manjem “butik” hotelu, koji će, kako prenosi portal Beobuild.rs, pored 38 soba imati restoran, bar, spa sa bazenom, prostor za sastanke i konferencije, kao i pripadajuću podzemnu garažu.

Novi hotel kod Zelenog venca predstavlja kreativno rešenje, naročito u oblikovanju objekta, koji, iako se nalazi na umetnutoj parceli u uličnom nizu, ipak zauzima formu ugaonog objekta. Na taj način dobijen je dvostran objekat, povećane su javne površine oko zgrade i napravljen atraktivan pešački prilaz. Za zgradu je isto interesantno i da će imati šest podzemnih i osam nadzemnih etaža, ali kako se radi o iskošenom terenu veći deo prizemlja biće ukopan. Na podzemnim etažama planirani su pomoćni sadržaji kao što su klub (-1), multifunkcionalne sale za konferencije i sastanke (-2), kunjinja i spa (-3), bazen (-4) i garaža sa autoliſtom (-5 i -6).

Na prizemlju je planiran ulazni hol sa foajeom i recepcijom, restoran i bar, kao i kolski pristup autoliftu. Na spratovima biće raspoređene jednokrevetne i dvokreventne sobe, do trećeg sprata rastojanje od susednog objekta je skoro pet metara, dok se ostali spratovi stepenasto povlače do vrha objekta. Materijalizacija bi isto trebala da bude kvalitetna, najavljeni su prirodni kamen i alu-stolarija na fasadi, uz zelenu obradu krovne terase.

Ukupna bruto površina objekta iznosi 3.400 kvadrata, a rok za završetak radova je kraj 2020. godine. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.