Ulicom se neće pritiskati Srbija

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO je da će država videti šta može da učini po pitanju cene dizela, zbog poljoprivrednika i prevoznika pre svega, ali da nikakve mere neće donositi pod pritiskom ulice, koju organizuju pripadnici bivšeg režima “čiji predsednik Boris Tadić je u samo jednom danu povećao akcize za 54 odsto”. “Vučiću, gotov si” može na izborima, a protivzakonitim pritiscima neće moći ništa - rekao je Vučić i istakao da je njegov posao da osigura sigurnost i bezbednost svih građana Srbije, a ne da na budućnost Srbije “utiču bitange i lopovi, vlasnici najskupljih automobila koji proteste organizuju na laži da Srbija ima najskuplje gorivo”.

Predsednik je rekao da je pogrešio što je rekao nadležnim organima da puste da se protestuje, a dogodio se najbrutalniji napad na jednog građanina, kojem su, uz prebijanje, oduzeli i trobicu sa novcem.

U prilog tome da je laž da je gorivo najskuplje u Srbiji, izneo je podatke da je benzin skuplji u 26 zemalja u Evropi, uključujući Albaniju, gde su niže i plate i penzije, u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Kipru, Francuskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Irskoj, Crnoj Gori, Malti... Šta će država uraditi po pitanju cene goriva, to će, kako je rekao, govoriti tek kada protesti budu završeni.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.