VUČIĆ: GDE SE SLONOVI TUKU, MALI MORAJU DA OBEZBEDE DVORIŠTE ZA RAD

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

PREDSEDNIK VUČIĆ OCENIO je na kraju posete Turskoj, gde je prisustvovao svečanosti otvaranja Transanadolijskog gasovoda (TANAP), da je važno da Srbija, u svetu u kojem se “slonovi tuku i u kojem će se tek boriti”, mora da pronađe ne samo sigurno skrovište, već i da obezbedi “dvorište” u kojem će da radi. Vučić je, tokom boravka u Eskišehiru, imao bilateralne razgovore kako sa domaćinom turskim predsednikom Tajipom Redžepom Erdoganom tako i s predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i šefom ukrajinske države Petrom Porošenkom.

- Veoma sam srećan što mogu da kažem da Srbija i Turska imaju izuzetno dobre bilateralne odnose. To je strašno važno za našu zemlju. Ljudi to obično gledaju po principu “a što bi to nama bilo naročito bitno”, ali ako pogledate nekoliko malih mesta u Srbiji, ona ne bi nikada mogla da dovedu fabriku, zaposle ljude da nije turskih investitora i prijateljskih odnosa sa Erdoga-

nom. Ako pitate građane Krupnja, Lebana, Žitorađe, Vladičinog Hana i mnogih drugih mesta, postaće svima jasno što je to bitno - kazao je Vučić.

On je istakao da će turskih investicija biti još više, te ukazao da u Kraljevu očekujemo uskoro jednu veliku fabriku, da će turski investitori graditi u Srbiji najbolje hotele. Posebno je ukazao da je po prvi put jedan turski investitor zainteresovan za RTB “Bor”, gde smo do sada imali samo Kineze i Ruse, a sada je zainteresovan i Mehmet Čengiz.

- Turska dolazi, ona je velika regionalna sila, najznačajnija u našem regionu. Moramo da vodimo računa i da iskoristimo sve potencijale iz naše moguće saradnje - istakao je predsednik.

Vučić je ukazao da se radi i o energetskim potencijalima, jer će gas koji bude dolazio u Srbiju u budućnosti dolaziti svakako preko Turske, najviše preko Turskog toka i TANAP-a. On je podvukao da su razgovori s Erdoganom bili veoma bitni i uvek važni za Srbiju, te da veruje da će uskoro biti ponovo nastavljeni. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.