ALEKSANDAR PRIJOVIĆ: MEČ SA KOSTARIKOM JE FINALE ZA NAS

24 Sata (Serbia) - - KULTURA / ZABAVA -

Napadač “orlova” priznaje da jedva čeka prvi meč na Svetskom prvenstvu od kojeg će zavisiti uspeh naše reprezentacije u Rusiji. Utakimca prvog kola se igra . juna u Samari, a zatim nas očekuju dueli sa Švajcarskom i Brazilom.

JOŠ MALO! Najbolji srpsku fudbaleri priznaju da odbrijavaju dane, sate i minute do nedelje kada će u 14 sati odigrati prvi meč na Svetskom prvenstvu. Rival u Samari je reprezentacija Kostarike o kojoj “orlovi” imaju visoko mišljenje.

- Fokusiran sam samo na Kostariku, ne zanima nas niko drugi, najbitnija nam je prva utakmica. Radii smo analize Kostarike, dobro smo je upoznali, i taktički, ali i vrline i mane. Bićemo mi spremni za njih. Postoje bolji stručnjaci od mene za izdvajanje njihovih slabosti, tu sam da isrpatim i da gledam analize, ali ne bih da izdvajam slabosti - da se ne pripreme bolje

Moguće je da ćemo imati tremu, ali moramo da pobedimo na startu jer smo bolji i kvalitetniji od Kostarike, rekao je Aleksandar Prijović..

za nas - rekao je napadač našeg tima, Aleksandar Prijović.

Upitan da uporedi meč sa Kostarikom sa nekim drugim, imao je jasan stav:

- Teško je uporediti utakmicu sa Kostarikom sa bilo kojom. To bi moglo da bude sa bilo kojim finalom, ne postoji druga šansa, taj protvnik je 90 minuta i šta si uradio, uradio si. Svaki sekund i svaki igrač će biti mnogo bitni. Moramo da gledamo kao na finale, može da bude i treme, ali verujem da do nje neće doći jer imamo dosta iskusnih igrača.

Prijović je rođen u Sent Galenu, igrao je za mlađe selekcije Švajcarske ali se, ipak, odličio da ponese dres Srbije.

- Balkanski kraj je dosta talentovan za sport, zato se izdvaja i definitivno će to biti specijalan derbi. Ne postoji motivisanija osoba od mene za taj meč, a verujem i da će ostali biti isto tako motivisani. Švajcarska je veliki motiv što se tiče prijatelja. Dosta Švajcaraca mi je poželelo sreću, kao i da pobedim. Ovo je sve novo iskustvo za mene, igrao sam za Švajcarsku, sada branim boje Srbije, biće čudan osećaj, ali naravno da idem na pobedu. Znam im igrače i u dobrim smo odnosima, sa Langom, Cuberom, i još nekima... ali, nismo o tome mnogo pričali - poručio je Aleksandar Prijović. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.