EXIT JE POČEO, SPEKTAKL DO NEDELJE

AKTUELNI FESTIVALSKI ŠAMPION EVROPE STARTOVAO JE ČETVORODNEVNU FEŠTU U NOVOM SADU NASTUPOM SERGEJA POLUNJINA I VATROMETOM, A TEK NAS OČEKUJU NAJVEĆE SVETSKE ZVEZDE

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu sinoć je zvanično počeo najbolji evropski muzički festival EXIT, na kojem će do nedelje, . jula, na više od  bina i zona, nastupiti najveće svetske zvezde!

SPEKTAKULARNO OTVARANJE na glavnoj festivalskoj bini počelo je u 22.45, nastupom ruskog baletskog igrača Sergeja Polunjina, ili kako ga svetski mediji zovu “poročnog Džejmsa Dina svetske baletske scene”, uz gudački orkestar “Almazijan simfoniju”. Usledio je veličanstveni vatromet posle kojeg su na scenu izašli art-pop bend “Fiver rej”, a zatim i trenutno najpopularnije hiphop zvezde iz SAD, “Migosi”.

U “Egzit” kamp, smešten na kupalištu “Štrand”, koji prima 4.000 kampera, stigli su posetioci iz svih krajeva Srbije, Francuske, Holandije, Turske, Mađarske, Grčke, Švajcarske, Islanda, pa čak i iz SAD, Bahreina i Irana. U kampu je mnogo Francuza koji su spremni da navijaju za svoju zemlju u finalu Svetskog prvenstva, a utakmicu će gledati baš tu, na Exitu, jer je organozovan prenos preko video-bima. U kampu je obezbeđen i smeštaj za volontere, koji su ove godine došli i iz drugih zemalja. Samo iz Grčke je stiglo 60 mladića i devojaka, koji će imati obaveze po šest časova dnevno.

Posetioci festivala posebno su se oduševili kompletno redizajniranom Dens arenom, najvećim plesnim podijumom na Balkanu, koja je široka čak 59 i visoka 18 metara, sa krilima podignutim za još tri metra u odnosu na prošlu godinu. Cela konstrukcija nosi rekordnih 1.142 LED panela spojenih u atraktivan scenski raspored. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.