podignuta optužnica protiv badžinog sina za pljačku saše popovića

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Rt

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vojislava Stojičića, sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, kojom se tereti da je u martu ove godine opljačkao porodičnu kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića.

TUŽILAŠTVO JE PREDLOŽILO sudu da Stojičića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora.

Stojičić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800 dinara.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojčića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Stojičić se tereti da je 8. marta preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga. Potom se popeo na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe, odakle

je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Uhapšen je 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

Tužilaštvo je i u optužnici predložilo da mu se pritvor produži po istom osnovu.

Vojislav Stojičić je na saslušanju negirao pljačku vile Saše Popovića i tužiocu rekao da mu je “sve namestila policija zbog oca” i da su mu dokazi podmetnuti. llll

VOJISLAV STOJIČIĆ JE IZ POPOVIĆEVE KUĆE ODNEO SATOVE I NAKIT PROCENJENE NA 12.613.800 DINARA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.