Karađorđeva ulica: radovi počinju za deset dana

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Sledeće godine Beograd će biti veliko gradilište, a ono što počinje uskoro, odnosno za deset dana, jeste obnova Karađorđeve ulice.

ZA REKONSTRUKCIJU Karađorđeve ulice, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, dobijena je građevinska dozvola.

- Građani treba da znaju da će tokom radova uvek jedna saobraćajna traka biti propusna, i to iz pravca Brankovog mosta prema tvrđavi, dok će u suprotnom smeru biti obezbeđena alternativna veza kroz Pop Lukinu ulicu - naglasio je Vesić.

Radovi na obnovi Karađorđeve podrazumevaju i rekonstrukciju tramvajskih koloseka od Brankovog mosta do tramvajske okretnice kod Kalemegdana i sređivanje keja, a grad Beograd je za te radove obezbedio 854,3 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 425 dana od uvođenja izvođača u posao.

- Na ovom potezu, dužine 682 metra, biće izgrađena nova tramvajska pruga i kontaktna mreža do okretnice kod Kalemegdana. Saobraćajnica do Pariske ulice će biti rekonstruisana, a trotoari i biciklističke staze biće prošireni i popločani novim zastorom - rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Rekonstruisana saobraćajnica u sredini će imati saobraćajnu traku za tramvaj i javni prevoz putnika, dok će sa svake strane biti po jedna saobraćajna traka za svaki smer, sa obostranim trotoarima i biciklističkom stazom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.