Za četiri godine izgrađeno 160 km autoputeva

24 Sata (Serbia) - - U FOKUSU - Mc

PREDSEDNICA VLADE SRBIJE Ana Brnabić otvorila je juče obilaznicu oko Bavaništa kod Kovina, dugu 5,1 kolimetar, u koju je uloženo 400 miliona dinara.

Premijerka je istakla da, iako bi neko možda mogao da kaže da je to mali projekat, od oko četiri miliona evra, za Vladu Srbije nema malih i velikih projekata, već samo onih koji su važni za građane.

- Nastavićemo ovako da radimo, na svakom projektu kao da je najveći, jer je to važno za bolji kvalitet života svih građana - podvukla je premijerka.

Kako je rekla, u poslednje četiri godine izgrađeno je više autoputeva nego u poslednjih 35 godina.

- U poslednje četiri godine izgrađeno je 160 kilometara autoputeva, da ne kažem koliko je lokalnih saobraćajnica urađeno, koje su važne za građane svake opštine, a do kraja godine završićemo još oko 30 kilometara autoputeva naglasila je Brnabićeva.

Obilaznica je važna, kako je istakla, pre svega zbog bezbednosti žitelja, odnosno izmeštanja teretnog saobraćaja van samog Bavaništa, jer su nesreće sa smrtnim ishodom bile česte.

- Važni su putevi, bili oni veliki ili mali, da dovodimo investitore, da biste vi otvarali svoje firme, da imamo više radnih mesta i veće plate - poručila je Brnabićeva okupljenim građanima na otvaranju nove saobraćajnice.

Ponovila je da se vode razgovori sa 21 potencijalnim investitorom, koji bi došli u Vojvodinu, što bi otvorilo novih 6.000 radnih mesta i istakla da će se vlada truditi da neke od njih dovede u industrijsku zonu u Kovinu. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.