Skandal na suđenju: vukotićev advokat pretio sudiji i tužiocu

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA - Rt

Suđenje Jovici Vukotiću, vođi škaljačkog klana, zbog falsifikovanja pasoša pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu obeležile su pretnje Vukotićevog branioca Borivoja Borovića.

NA NASTAVLJENOM ROČIŠTU pred Drugim osnovnim sudom trebalo je da se raspravlja o postupku koji se navodno u Turskoj vodio protiv Vukotića za falsifikovanje dokumenata. Međutim, umesto toga, tokom sat vremena, koliko je trajalo ročište, raspravljalo se o “nameštanju Vukotića” za teža krivična dela, navodnim svedocima saradnicima, ali i radu tužioca i sudije na ovom predmetu.

Branilac Jovana Vukotića, Borivoje Borović, tvrdio je da se vrši pritisak na pojedine pritvorenike da budu svedoci saradnici protiv Jovice Vukotića za teža krivična dela. U sve to, on je umešao postupajućeg zamenika tužioca i sudiju. Borivoje Borović pred osumnjičenim Vukotićem, njegovim ocem i nevenčanom suprugom Dejanom Živković, kao i pred novinarima koji su prisustvovali ročištu,

sudiju i postupajućeg zamenika tužioca upozorio je “da će biti stavljeni na stub srama ukoliko budu učestvovali u igranci protiv Vukotića”.

Na ovo mu je odgovorila sudija koja mu je rekla da to niko od njih ne radi, već da svako radi svoj posao i da nema mesta tim komentarima, dok je tužilac odgovorio da je Borovićevo ponašanje neprimerno stigmatizovanje.

Odbrana Vukotića zatražila je da mu se pritvor ukine ili zameni za neku od mera nudeći jemstvo kako bi šef škaljarskog klana dobio meru zabrane napuštanje stana. Postupajući zamenik tužioca naveo je da pritvor Vukotiću ne treba da se ukine, pogotovu nakon odluke Višeg suda u Beogradu da mu ga ponovo produži jer, kako stoji u odluci suda, postoje uslovi za određivanje pritvora. Za zamenu za neku od mera tužilac je zatražio tri dana kako bi se o tome izjasnio, te će se merama koje je odbrana predložila odlučivati naknadno.

Kako “Blic” saznaje, Vukotić za ukidanje zatvorskog pritvora nudi jemstvo od 150.000 evra. On je obećao sudu da neće pobeći iz Srbije jer, kako je rekao, “za to nema potrebe”. llll

BORIVOJE BOROVIĆ, BRANILAC JOVANA VUKOTIĆA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.