Od juna tramvajem sa čukarice na novi beograd

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da bi postavljanje tramvajskih šina preko Mosta na Adi, koje je u toku, trebalo da bude završeno do juna naredne godine, čime će se tramvajskim saobraćajem preko mosta povezati Novi Beograd i Čukarica.

 U JUNU ĆEMO KONAČNO tramvajskom vezom povezati Banovo brdo, odnosno Čukaricu i Rakovicu s Novim Beogradom. To će nam omogućiti da počnemo uklanjanje Starog tramvajskog mosta i da tramvajski saobraćaj koji tuda ide preusmerimo na ovu zamenu, te da počne izgradnja novog tramvajskog mosta i premeštanje starog između blokova i Ade Ciganlije - rekao je Vesić, koji je sa članom Gradskog veća Zoranom Adamovićem obišao radove na ovoj deonici.

Zamenik gradonačelnika izjavio je da je na novobeogradskoj strani postavljeno već oko petsto metara šina i da se rade dve nove stanice, jedna s te, a druge sa čukaričke strane mosta.

- Preostaju pristupne saobraćajnice sa Bulevara patrijarha Pavla, gde se trenutno radi izmeštanje korita Topčiderske reke, što je neophodno da bi bulevar imao četiri saobraćajne trake. Potom će se sledeće godine raditi i same pristupne saobraćajnice sa ovog bulevara, što će omogućiti da se spoje Rakovica, a kasnije i Vidikovac sa Mostom na Adi, odnosno s Novim Beogradom. Predstoji i izgradnja Topčiderskog tunela, koji će omogućiti vezu sa Autokomandom i tek nakon toga moći ćemo da kažemo da je Most na Adi u potpunosti u funkciji – istakao je Goran Vesić. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.