Tadićeva bruka živeće doveka!

Alo! - - Aktuelno - Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Tadić se sad setio da mudruje o Kosovu! Bivši predsednik Srbije Boris Tadić poručio je juče sadašnjem predsedniku Aleksandru Vučiću da Kosovu da stolicu u Ujedinjenim nacijama, bez formalnog priznanja! On je povodom inicijative za unutarsrpski dijalog o Kosovu i Metohiji savetovao aktuelnom predsedniku Aleksandru Vučiću da kosovskoj administraciji da čak i mesto u Ujedinjenim nacijama, ali mu je u isto vreme sugerisao da sam preuzme odgovornost za takav korak.

- O tome bih dobro razmislio. Ali odgovornost bi morao da preuzme on, a ne da traži od opozicije da tu odgovornost deli - poručio je Tadić u intervjuu za „Fonet“, koji je prenela N1.

On je ocenio da „jedan predsednik države, koji ima ustavna ovlašćenja da se bori za integritet zemlje, ne može sebi da dozvoli da izgubi sever, crkve i manastire”.

Ove njegove savete i stavove kao skandalozne ocenili su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ali i Marko Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, navodeći da je Tadić i te kako imao prilike da pokaže svoju mudrost, što nije učinio i da će njegova „bruka zbog Kosova živeti doveka”.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za „Alo!“kaže da je užasno licemerno sve što Tadić sada govori.

- Tadić je uvek nudio tuđe i davao više nego što mu se tražilo. Sve što je imao da kaže i uradi Tadić je već uradio i rekao. Licemerno je da deli savete koje sam nije primenio i da se poziva na mudrost i hrabrost koje nije imao kada je trebalo da ih ima. Vučić, za razliku od njega, ima i hrabrosti i mudrosti i spremnosti i da vodi i da prihvati odgovornost. Za naknadno pametne poput Tadića u mom kraju se kaže: „Posle boja koplje u trnje” - navodi ministar.

Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM, kaže da srpski narod nikad neće zaboraviti da je upravo u vreme Tadićeve vladavine Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost.

- Tadićeva bruka živeće doveka i srpski narod nikada neće zaboraviti da je za vreme njegove vladavine Kosovo jednostrano

proglasilo nezavisnost, da je srpska vojska desetkovana i ukinut Prištinski korpus dok je on bio ministar odbrane, da su njego-

vom odlukom pregovori sa Prištinom izmešteni iz UN, gde je Srbija do tada imala podršku i za pravo veta, da je rezultat njegove politike sramotni i pogubni gaf pred Međunarodnim sudom pravde, čijom je presudom čin jednostranog proglašenja nezavisnosti naše južne pokrajine oglašen zakonitim, da je kukavički ostavio i pustio niz vodu Srbe koji su na severu podigli barikade protiv samovolje Prištine... - navodi

Đurić.

Zakasnio sa pričom o Kosmetu: Boris Tadić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.