ŠoJgU Se oDUŠevio ĆevapiMa!

Alo! - - Aktuelno -

Međunarodno takmičenje u tenkovskom biatlonu započelo je u subotu na poligonu Alabino nadomak Moskve kao deo Međunarodnih vojnih igara 2017, na kojima učestvuje i Srbija. Tom prilikom ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je štand Vojske Srbije, na kojem su srpski vojni kuvari predstavili našu nacionalnu kuhinju.

Šojgua su dočekali ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i vojni ataše pukovnik Budimir Gajić, kao i pripadnici Vojske Srbije.

Na trpezi su bile punjene paprike, bela čorba, salate, razni mezetluci, bureci, mesa sa roštilja, štrudle, slavski kolač i drugi gurmanluci.

Ruski ministar se odlučio za srpsku pršutu, ražnjiće i ćevape, ali nije hteo da proba šljivovicu, jer, kako je rekao, više voli dunjevaču i pelinkovac. Šojgu je obišao i „poljske kuhinje” drugih zemaljaučesnica, ali se gotovo najduže zadržao u razgovoru sa srpskim vojnicima.

Među okupljenima su bili i studenti ruske Vojne akademije, koji uče srpski jezik i koji tokom Igara kao prevodioci pomažu srpskoj delegaciji, pa je Šojgu i njih „preslišao”.

- Kako se na srpskom kaže „arbuz”? - pitao je u šali ministar jednu od studentkinja, ali ju je naš ambasador preduhitrio i rekao: „Lubenica”.

Šojgu se na kraju srpskoj ekipi zahvalio na srpskom jeziku: „Hvala lepo!” Nakon što je obišao sve ekipe, ruski ministar se sa delegacijom povukao u jedan od VIP šatora, ali je ubrzo posle toga našim kuvarima stigla porudžbina da se Šojguu spreme ćevapi. U rekordnom roku bili su ispečeni i posluženi, preneo je „Sputnjik“. E. A.

Bilo je dovoljno ćevapa za sve

Malo pogače, malo mesa, ali bez rakijice: Sergej Šojgu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.