DIREKTOR ĐURO I DRAGICI DAVAO PARE!

SJAJNI ODNOSI BEOGRADSKE POSLOVNE ŠKOLE I PORODICE NIKOLIĆ

Alo! - - Vesti/Oglas -

Đuro Đurović, direktor Beogradske poslovne škole koji je maltene sam sebe izabrao na tu funkciju na kojoj zarađuje mesečno čak 472.000 dinara, o čemu je „Alo!” pisao, školske novce ne štedi ni za saradnike i prijatelje. Tako je BPŠ donirala 400.000 dinara Fondaciji Dragice Nikolić.

Da je Đurović očito vezan za porodicu doskorašnjeg predsednika države Tomislava Nikolića, govori činjenica da je pre nekoliko godina posao u Beogradskoj poslovnoj školi dao njegovoj snaji Mileni Nikolić, koja je udata za Nikolićevog sina Branislava, a zamrznut status ima i njen otac Milan Bačević, trenutni ambasador Srbije u Kini. No, zaposlenje Nikolićeve rodbine u toj instituciji izgleda nije bilo dovoljno, već je sa računa škole finansirana i fondacija njegove supruge. Zbog toga je još u februaru 2015. podneta krivična prijava protiv Đurovića Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako se vidi u dokumentu koji nam je dostavljen, Ugovor o donaciji 400.000 dinara zaključen je 13. juna 2014. između Beogradske poslovne škole, koju zastupa direktor Đuro Đurović, i Fondacije Dragice Nikolić, koju zastupa Violeta Karić.

- Pa, zamislite da škola koja je indirektni budžetski korisnik daje gotovo pola miliona dinara fondaciji supruge predsednika države! Pritom se tolike malverzacije vezuju za rad te fondacije - rezignirano komentariše naš sagovornik upućen u pomenuta dešavanja.

Ni sam Đurović za „Alo!” ne osporava ovu donaciju, no tvrdi da ju je Fondacija ipak odbila (?!).

- Uopšte me nije briga što mafija piše razne prijave protiv mene koju sam zauvek istrgao iz njenih ruku. Škola jeste iz sopstvenih sredstava namenila 400.000 dinara donacije Fondaciji Dragice Nikolić i potpisan je ugovor sa njima. Međutim, kada im je novac legao, oni su nam ga, uz zahvalnost, vratili - tvrdi Đurović, te dodaje da su taj slučaj već 20 puta ispitivali „razni dušebrižnici”.

Kako dodaje, smatra i tvrdi za sebe da časno i pošteno obavlja svoju funkciju i da škola postiže u svom radu izuzetne rezultate, te da su i on i škola izloženi torturi iz nekih drugih razloga.

Podsetimo, „Alo!” je prethodnih dana pisao da Đurović kao direktor Beogradske poslovne škole zarađuje mesečno čak 472.360 dinara, što je 3,6 plata predsednika države. Osim toga, on je i u februaru ove godine sa računa škole primio dodatnih 60.000 evra, i to na osnovu odluke Saveta škole, kao nagradu za dobro poslovođenje. I. Žigić

Nekadašnja prva dama Srbije: Dragica Nikolić

Fondaciji Dragice Nikolić je u junu 2014. uplaćeno 400.000 dinara od strane škole, posao dobila snajka Milena...

Đuro Đurović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.