Devojke videle ubistvo mafijaša

Alo! - - Vesti - Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Dve devojke iz Srbije bile su svedoci mafijaškog ubistva u Herceg Novom u noći između utorka i srede, kada je likvidiran Niko Roganović (66). One su samo svojom visprenošću uspele da pobegnu dvojici ubica, koji su nakon obavljenog krvavog posla s oružjem u rukama krenuli prema njima, ekskluzivno saznaje „Alo!”.

Kako saznajemo, te devojke su se vraćale iz provoda kada su srele ubice u naselju Dubrave. Naš dobro obavešten izvor otkriva i šta su devojke rekle u policiji.

- Prema iskazu datom crnogorskoj policiji, te devojke su naletele na dva mladića koja su nešto čekala. Nakon bliskog susreta, oni su krenuli ka njima. Uplašene, one su jedna drugoj rekle da treba da upotrebe suzavac. Sekund kasnije u toj uskoj uličici pojavio se automobil kojim je upravljao Roganović. Nakon što je usporio automobil, ti momci su počeli da pucaju i sa više metaka smrtno ranili Roganovića. Zatim, prema izjavama tih devojaka, tandem ubica se okrenuo prema njima držeći pištolje u rukama - naš sagovornik prepričava iskaz devojaka.

Prema njegovim rečima, tokom pucnjave devojke su se zaledile, ali nakon što su shvatile da su sledeće, spas su našle u bežanju.

- Ubice su najpre laganim, a potom užurbanim hodom počele da se približavaju devojkama. Šokirane devojke, ne čekajući ni sekund, vrišteći su počele da beže. Ubice su tragale za devojkama oko jedan kilometar, ne sluteći da su se nesrećnice sakrile na terasi nekoliko metara od njih. Njih je onako šćućurene pronašla crnogorska policija, koja je od njih uzela izjave. Devojke su napadače opisale kao mlade s velikim pištoljima. Veoma su uplašene za svoju bezbednost. Spas su našle u povratku u Srbiju - rekao je naš dobro obavešten izvor.

Niko Roganović je otac Duška Roganovića, koji je u podmetnutoj eksploziji 25. aprila ove godine ostao bez obe noge. Duško Roganović je prvostepenom presudom osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača „delija“Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. U tom postupku sudilo se i Vladimiru, njegovom bratu od strica, te Draženu Čađenoviću, a oni su pravosnažno oslobođeni optužbi. Pravosnažnom odlukom Apelacionog suda zatvorska kazna mu je smanjena na osam godina. Roganović je u januaru 2016. godine odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

Ubice ih jurile po Herceg Novom, a one se sakrile na jednoj terasi Duško Roganović u eksploziji izgubio obe noge

Braća i po dosijeu: Duško i Vladimir Roganović Ubijen: Niko Roganović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.