Rebić: Predsednika ne čuva policija!

DAČIĆ: VELIKOSRPSKA INVAZIJA NA HRVATSKU JE LAŽ

Alo! - - AKTUELNO -

Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Srbije, izjavio je da je priča o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku - velika laž.

On je prilikom uručenja ugovora za dodelu 302 paketa građevinskog materijala za izbeglice koje imaju prebivalište na teritoriji Beograda rekao da prikazani film o njima pokazuje koliko je velika laž kada se govori o “velikosrpskoj agresiji”.

“Niko od vas nije iz Srbije došao da ruši po Benkovcu, Zagrebu ili drugim mestima. To je velika laž pred kojom međunarodna zajednica ne sme da zatvara oči”, poručio je Dačić.

On je rekao da je početkom devedesetih godina u Hrvatskoj živelo više od pola miliona Srba, a sada, dvadesetak godina kasnije ima ih svega 180.000.

“Vi ste proterani i oterani sa svojih vekovnih ognjišta i pred tim međunarodna zajednica ne sme da zatvara oči”, poručio je Dačić. Vladimir Rebić, direktor policije, izjavio je da u ovom trenutku predsednika Republike Srbije ne obezbeđuju pripadnici policije i da bi bilo “nerealno” da je MUP u sistematizaciji zadržao poslove koje niko ne obavlja.

Rebić je, osvrćući se na tvrdnje Nezavisnog sindikata policije da je rasformirano odeljenje za obezbeđivanje predsednika Republike Srbije, rekao da su samo postojećom sistematizacijom adekvatno opredeljeni poslovi koji će ti policijski službenici obavljati, da je ukinut manji broj rukovodećih radnih mesta, a da su svi ostali policijski službenici rasapoređeni tako da adekvatno obavljaju policijske poslove.

“Jednostavno se desilo da u ovom trenutku predsednika Republike Srbije ne obezbeđuju pripadnici policije i mislim da bi bilo nerealno da smo ostavili te policajce da u sistematizaciji obavljaju poslove koje zaista ne obavljaju. Jednostavno, u cilju racionalizacije i optimalnog korišćenja ljudskih resursa, uradili smo ovu izmenu, a u svakom slučaju, MUP preduzima sve mere sa Vojskom u cilju uspostavljanja adekvatnih uslova za bezbednost predsednika”, rekao je Rebić.

„Niko nije iz Srbije došao da ruši Benkovac i Zagreb“: Ivica Dačić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.