Albanci kidnapovali Bogdana, ne znamo da li je živ!

navodno „Nisu nam dali da ga posetimo, to ćemo nijedan dokaz moći tek u ponedeljak, ali nemamo za vezu da je živ i zdrav”, kaže Pavićević, oficir

Alo! - - AKTUELNO - Piše: V. NESTOROVIĆ

Bogdan Mitrović mora biti oslobođen! Nažalost, u ovom trenutku niko od članova njegove porodice ili predstavnika srpskih vlasti nema čvrst dokaz da je 74-godišnji starac iz Mušutišta, koga je pre nekoliko dana kidnapovala albanska policija, živ i zdrav, već samo uveravanja da se nalazi u zatvoru u Podujevu i da je dobro.

Kako za „Alo!” navodi Dejan Pavićević, oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini, kome nije bilo dozvoljeno da ga poseti u zatvoru, Bogdana bi trebalo da vidi tek u ponedeljak.

- Njima je juče bio neradan dan, pa navodno zbog toga nisam mogao da ga posetim. Iskreno da vam kažem, imamo razloga da budemo zabrinuti za njegovo zdravlje, jer ga niko nije video ni čuo otkako je uhapšen. Dobili smo informacije iz Prištine da je živ i dobro, ali znate, ponekad je teško verovati u nešto osim ukoliko nemate čvrst dokaz, a najbolji dokaz jeste da ga neko vidi, advokat, članovi porodice, bilo ko - navodi Pavićević.

Da je ovaj slučaj i te kako bitan za državu Srbiju, potvrdio je još jednom predsednik Vučić, koji je naveo da će naša zemlja insistirati na slučaju „Mitrović“, koji je trebalo da pokaže ko odlučuje na Kosovu.

- Mi smo u stanju da uradimo sve što smo se dogovorili i poštujemo dogovore, a za njih sve i da hoće, a nisam siguran u to, mislim da nisu u stanju - rekao je Vučić i istakao da će Srbija insistirati na slučaju Mitrović, ocenjujući da ta vrsta ponižavanja ne dolazi od Albanaca, već je predstava za neke druge, koja je trebalo da pokaže ko odlučuje na Kosovu.

- Kao da ne znamo ko tamo ima vlast od agresije NATO. Tražićemo argumente i borićemo se. Posle izvesnog vremena morate da izađete sa argumentima ili da se povučete. Verujem u snagu naših argumenata i istinu - rekao je on.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, naveo je da je Bogdana Mitrovića kosovska policija bukvalno kidnapovala i dodao:

- Trenutno ne znamo u kakvom je stanju. On je sa celom svojom porodicom, zajedno s velikim brojem povratnika iz Srbije, autobusom išao u Suvu Reku, da u Mušutištu obiđe svoju crkvu i svoju kuću, kada je prst u njega za navodne zločine uperio prvi komšija Sadikaj, koji mu je prvo spalio i porušio kuće, a zatim mu oteo zemlju. Da ironija bude veća, Sadikaj je u opštini Suva Reka zadužen za povratak Srba.

- Mitrović je kidnapovan pred očima svoje porodice, izveden je kao najveći zločinac, uz 20 specijalaca u nekakvim antiterorističkim uniformama, koji su ga odveli u Podujevo. Njegova porodica je prestravljena i mi smo veoma zabrinuti jer sad ne znamo šta je s njim, možemo samo da

pretpostavimo da oni nešto kriju, čim nam ne dozvoljavaju pristup zatvoru da vidimo u kakvom je stanju - kazao je Đurić, ali i izrazio nadu da će taj slučaj ipak biti vrlo brzo rešen, pošto kosovski Albanci znaju da „batina ima dva kraja”.

- Od EU smo čuli da je Mitrović navodno fer tretiran i da će oni vrlo brzo preduzeti nešto da bi njegov položaj bio regulisan, a videćemo da li će to obećanje ispuniti - rekao je on.

Mitrovića progone samo zato što je Srbin Marko Đurić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.