Redžep nazvao srbiju svojom kućom!

Alo! - - AKTUELNO - Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Ceo Novi Pazar juče je bio na nogama, a građani su željno iščekivali da pozdrave Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana. Predsednici Srbije i Turske stigli su nešto posle 13 časova i odmah se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

- Imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izađem pred vas i kažem vam da sam radio i radiću u najboljem interesu i vas i svakog građanina Srbije, bez obzira na veru i naciju - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić građanima Novog Pazara u obraćanju sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

- Znam da ovde neću biti pozdravljen ni upola kao Redžep Tajip Erdogan - rekao je Vučić i zahvalio Erdoganu što misli na stanovnike koji ovde žive i što želi da pomogne koliko i mi želimo i hoćemo.

- Naš je posao da radimo koliko možemo, da razvijamo sve delove Srbije i da ulažemo sve više novca - rekao je on i dodao da je želja je da se taj kraj spoji i sa Beogradom i sa Sarajevom.

- Živelo srpsko-tursko prijateljstvo. Živela Srbija! - pozdravio je Vučić Novopazarce.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da Turska želi Srbiji da bude zemlja u kojoj vladaju jedinstvo i sloga i da bude zemlja prosperiteta, zbog čega je spreman na saradnju u svim oblastima.

- Čuvaćemo naše prijateljstvo - poručio je Erdogan, koji je na ovacije Novopazaraca odgovorio tako što je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stegao i visoko podigao ruku.

- Nadam se da nas nacije neće odvajati, već da će nas Srbija spajati - kazao je on i dodao da je Sandžak jedan od najbitnijih mostova, koji povezuje državljane Turske poreklom iz Sandžaka i bošnjačku manjinu u Srbiji.

- Ova jaka veza pozitivno se odrazila i na razvoj naših bilateralnih odnosa - rekao je Erdogan i podsetio na pesmu Ćazima Čolakovića „Kad pogledam sa bedema, vidim divan grad“.

- Novi Pazar, moj zavičaj, moj najmiliji grad, njega krase manastir Sopoćani i stara tvrđava, a najlepša je Altun-alem džamija - primetio je on i dodao da će

raditi na povećanju prosperiteta Srbije i Novog Pazara kao važnog dela zemlje.

Erdogan je istakao da je Vučić pravi i iskreni prijatelj Turske i podsetio da je bio jedan od prvih koji su pružili podršku institucijama Turske u noći kada je u toj zemlji pokušan puč.

- Koliko god budete jedinstveni i složni, koliko god budete živeli

kao braća, toliko ćete biti sigurniji i bolje ćete živeti. Bićemo jaki i čvrsti, bićemo braća i čuvaćemo naše prijateljstvo - poručio je turski predsednik i istakao da se nada da će od sada nastupiti novi period, kako u izgradnji infrastrukture, tako i u drugim poslovima sa Srbijom. - Prilikom cele posete Srbiji osećali smo se kao kod svoje kuće. Hvala na dočeku i gostoprimstvu,

hvala i opštini Novi Pazar, koja je napravila ovaj doček - rekao je Erdogan.

- Moj prijatelj Vučić i ja imamo zajednička mišljenja, a da ovde imamo posebno mesto pokazala su naša braća ovde, kao što su to pokazala celom svetu one teške noći 15. jula - rekao je Erdogan i dodao da će lepu vest u vezi sa igradnjom puta Beogradsarajevo saopštiti predsednik Vučić.

vaša bol je i moja bol

Erdogan

Dobrodošlica za dvojicu predsednika u wandžaku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.