Dilber Dačić peva za bakšiš!

Alo! - - AKTUELNO -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić latio se mikrofona po ko zna koji put, i to na svečanoj večeri koju je predsednik Vučić organizovao u čast dolaska Redžepa Tajipa Erdogana u Beograd.

Šef diplomatije je na svečanoj večeri u Domu Garde najpre zapevao „Miljacku” Halida Bešlića, a njegovim izvođenjem bio je oduševljen i muftija, koji mu je prišao i dao mu bakšiš. Nakon toga, Dačić je zapevao i pesmu „Osmanaga”.

„Cirkus, bruka, sramota, Dačić glumi klovna!“To su samo neki od komentara na društvenim mrežama povodom Dačićevog pevanja. Kritikama se pridružio i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je apelovao da se sačuva dostojanstvo.

- Ako imamo malo nacionalnog dostojanstva, nećemo se hvaliti pevanjem na turskom našeg ministra i svi portali će skloniti neprijatan snimak - napisao je Šapić na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Ni Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića, nije bio oduševljen pevanjem Ivice Dačića.

- O, ne! - zavapio je Krstić na Tviteru kada se pojavila vest da je Dačić pevao Erdoganu.

- Jedna genijalna srpska poslovica kaže: „Zasviraj i za pojas zadeni.“Odnosi se i na Dačićevo pevanje - kazao je Krstić za „Alo!”.

U odbranu Dačića ustao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, istakavši da Dačić na najbolji način promoviše Srbiju.

- Ivica je planetarno najšarmantniji ministar spoljnih poslova, koji svojim šarmom, znanjem, mudrošću i prefinjenim osećajem za diplomatiju prevazilazi sve barijere. Nema ni reči o bilo kakvoj vrsti brukanja. Naprotiv, radi se o promociji na najbolji način kazao je on za „Alo!”.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović nije želela da komentariše ni Dačićevo pevanje.

- To nije moj politički stil - rekla je ona. D. Ramadani

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.