Alo!

ALO! OTKRIVA: Karleuša i Lukas rade za džabe!

Pevačica do sada nije uzimala honorar za svoje učešće, baš kao ni ostali pevači, a tako će i ostati

- Piše: M. ANTONIJEVI­Ć redakcija@alo.rs

Problemi sa emitovanje­m „Zvezda Granda” doveli su u fokus javnosti honorare članova žirija, pa se pisalo da će Jelena Karleuša zbog prelaska emisije na Televiziju „Pink” dobiti čak 400.000 evra od vlasnika „Granda”, međutim, kako „Alo!” saznaje, i ona i ostale njene kolege i dalje će raditi za džabe, a izuzetak je samo Dragan Stojković Bosanac!

Iako je Karleuša prilikom nedavnog snimanja emisije izjavila da je postigla dogovor sa „Junajted grupom”, koja je većinski vlasnik „Grand produkcije”, usput priznavši da je prethodne dve godine žirirala bez honorara, naš izvor tvrdi da je u pitanju samo marketinšk­i trik.

- „Grand” generalno ne plaća članove žirija zato što je njima učešće najveća medijska promo- cija, zahvaljuju­ći kojoj im se znat- no podiže popularnos­t i cena na nastupima, oživljavaj­u se njihovi stari hitovi, a produkcija ih pro- moviše i često organizuje koncer- te. Zato je svima njima, i Lukasu, i Karleuši, i Bekuti, i Mariji Šeri- fović, i Snežani Đurišić u interesu da sede tu gde sede. Pa Karleuša je popularnij­a nego ikada otkad uče- stvuje u emisiji. I Zorica Brunclik se opet vratila na vrh dok je bila u žiriju „Zvezda Granda”, produkci- ja joj je dosta pomogla i u vezi s koncertima, a sad je nigde nema, to najbolje pokazuje koliki je uticaj ovog šou programa. Bitan je koliko za takmičare, toliko i za žiri, i toga su svi svesni, zato se i ne bune što ne dobijaju pare, eventualno dobiju novac za troškove kaže naš sagovornik i dodaje da ipak postoji jedan izuzetak: Dragan Stojković Bosanac.

- Bosanac je jedini član žirija oji nije pevač, dakle, ne živi od ublike i njemu medijska promoija u tom smislu ne znači mnoo. On već godinama nije mnoo aktivan ni kao producent i ranžer, posvetio se poslu muičkog urednika na RTS-U, gde rima platu. Pošto njegovo učešće žiriju daje na težini i ugledu, direktor i suvlanik „Granda” Saša Popović za njega izdvaja honorar, ali ne basnoslova­n, otprilike 500 evra po emisiji - otkriva naš izvor.

Koliko su „Zvezde Granda” značajne za promociju već poznatih pevača, potvrdio je svojevreme­no i Aca Lukas, rekavši da mu je žiriranje dodatno podiglo popularnos­t, što se odrazilo i na broj ponuda za nastupe, pa samim tim i na zaradu.

U nameri da proverimo ove navode, kontaktira­li smo sa članovima žirija „Zvezda Granda”, ali komentare nismo dobili do zaključenj­a

broja.

 ??  ??
 ??  ?? Diskretna: Ana Bekuta Dobili medijsku promociju: Jelena Karleuša i Aca Lukas Promoviše CD i posećuje prijatelje
Diskretna: Ana Bekuta Dobili medijsku promociju: Jelena Karleuša i Aca Lukas Promoviše CD i posećuje prijatelje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia