Alo!

Het-trik u Kupu ne bih menjao za gol Arsenalu

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

„Ovo mi su mi bili prvi golovi u seniorskoj karijeri na ‘Marakani’. O Englezima ćemo kasnije”

Dočekao je mladi Luka Adžić svojih pet minuta i za to vreme je pokazao mnogo. Na utakmici u Kupu protiv Dinama iz Vranja na “Marakani” (5:0) Adžinjo je čak tri puta zatresao mrežu Vranjanaca, pokazavši da sa svega 19 godina može da bude i lider tima, ako treba.

Naravno, Luka je i dalje čvrsto na zemlji, svestan da se za minutažu u prvom timu u važnim utakmicama treba izboriti, ali isto tako i da vreme radi za njega. U samo dva dana, Adžić je doživeo dva lepa momenta u karijeri: prvo je sa mladom reprezenta­cijom radovao posle pobede nad Rusima (3:2) u kvalifikac­ijama za Evropsko prvenstvo (doduše, meč je presedeo na klupi), a onda je bio trostruki strelac u šesnaestin­i finala Kupa Srbije.

- Utakmica nije bila laka, na vreme smo otvorili Dinamo i ubedljivo pobedili. Ovo mi je prvi het-trik u seniorskom fudbalu i prvi gol na “Marakani”. To ništa ne menja, u nedelju je meč sa Mačvom iz Šapca. Zahvaljuje­m se i Pešiću na dve asistencij­e, nas dvojica smo drugari i van terena. Obećavam mu da ću mu uzvratiti, iako sam ja već njemu protiv Radničkog iz Niša asistirao na početku sezone. Što se tiče minutaže, na meni je da radim, šef je tu da odluči koliko ću igrati - rekao je Adžić.

Nije ovo prvi Adžićev hettrik; nadavao se Luka golova kao omladinac...

- Bilo je toga baš mnogo kada sam bio u mlađim kategorija­ma. Naravno, stigle su čestitke, pre svega od porodice i najbližih prijatelja. Ako me pitate da li bih menjao ovaj het-trik za gol Arsenalu, odgovor je - ne bih. Svaki gol je važan - kaže on.

Zvezda za vikend igra protiv Mačve, ali navijačima je već u glavi meč sa Arsenalom u Ligi Evrope narednog četvrtka.

- O Arsenalu ćemo razmišljat­i kasnije. Vladan Milojević nam je dao smernice da gledamo samo na sledeći meč. Šef nam je uvek govorio da nam je svaki susret bitan kao taj meč sa Arsenalom. Znači, prvo razmišljam­o o Mačvi. Bitni su nam liga, Kup i Evropa. Ne treba još da se diže euforija zbog Arsenala. Sledeće nedelje ćemo pričati o tome. Ako dobijem šansu, trudiću se da postignem gol, da ga sačuvam, sve u cilju tima - zaključio je Adžić.

 ??  ?? U zagrljaju saigrača: Luka Adžić
U zagrljaju saigrača: Luka Adžić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia