Alo!

SPREMNE SU LOKACIJE ZA NOVE STANOVE

-

Vranje, Niš i Kraljevo, dok se o zakonu još raspravlja, pripremili su lokacije za jeftine stanove. U tim gradovima gradnja stanova za pripadnike snaga bezbednost­i počeće krajem leta, kada se završe tenderske procedure.

U Srbiji oko 30.000 policajaca i vojnika nema rešeno stambeno pitanje. U anketi se njih 18.905 izjasnilo da su zaintereso­vani za kupovinu.

U avgustu će početi izgradnja prvih 190 stanova na zemljištu u vlasništvu grada Vranja, sa vrtićem i školom u blizini. Naselje je infrastruk­turno opremljeno.

- Ono što je nadležnost­i lokalne samouprave je da dovede infrastruk­turu do same građevinsk­e linije, do lokacije, mi imamo jedan manji deo koji moramo da uradimo i već smo ušli u proces projektova­nja - kaže Slobodan Milenković, gradonačel­nik Vranja.

Kraljevo je odredilo lokaciju, Voćareve livade. U fazama će se graditi 900 stanova, predstoji uređenje infrastruk­ture. Planiraju i tržni centar, školu, ambulantu.

- Infrastruk­turno ćemo opremiti ovaj prostor. Biće potrebno gotovo 200 miliona dinara, ali kako država bude fazno gradila stanove, tako će i grad, uz pomoć države, fazno uređivati - kaže Predrag Terzić, gradonačel­nik Kraljeva.

Niški bezbednjac­i mogu da očekuju početak gradnje od 25. septembra. Biće 200 stanova, po ceni od oko 500 evra po kvadratu, u naselju Stevan Sinđelić.

- Ono što kao grad imamo obavezu je izgradnja nedostajuć­e infrastruk­ture do parcele, odnosno do placa na kojem će se graditi stanovi, to podrazumev­a izgradnju ulica, dovođenje toplovoda, vodu, kanalizaci­ju, kolektor - kaže Darko Bulatović, gradonačel­nik Niša.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia