Alo!

VODIMO OCA, UBIĆE GA OVDE!

Ernest Sakić priveden nakon što je pokušao da izvede oca sa odeljenja intenzivne nege, supruga Sabina i sin Alen optužili lekare za nebrigu

- Piše: OLIVERA KONATAR olivera.konatar@alo.rs

Sinan Sakić već mesecima ima probleme sa zdravljem, a nakon što su mu u Kliničkom centru Srbije izvađeni stentovi koji su mu prošle godine ugrađeni u Tuzli, izbio je neviđeni skandal. Naime, njegov sin Ernest Sakić priveden je nakon što je pokušao da izvede oca sa odeljenja intenzivne nege, dok je drugi sin Alen izjavio je da se plaši da će pevač umreti zbog lošeg tretmana. Na kraju, na insistiran­je porodice, ekipa privatne bolnice odvela je pevača.

Ernest i njegova braća su hteli da odvedu oca u privatnu kliniku, što im osoblje nije dopustilo jer je Sakić u lošem stanju, te je došlo do incidenta.

- Zvali su obezbeđenj­e da majku izbaci napolje. Dva brata su tu sa mnom, a jednog brata su uhapsili zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti - rekao je Alen.

Ernest Sakić je na saslušanju, kako saznajemo, rekao da je želeo oca da izvede iz bolnice da ga ne bi ubili. Nakon toga, pušten je na slobodu.

Za to vreme, drugi sin Alen je ispred bolnice čekao da stignu ambulantna kola jedne privatne klinike i da Sinana odvede jer je, kako je objasnio, problem nastao zato što su ih lekari izmanipuli­sali.

- Čovek više ne zna ni gde je, ni

šta je. Doktor koji je trebalo da uradi transplant­aciju jetre rekao je majci da ipak to neće uraditi. Mi smo mogli da ga pošaljemo u Tursku ili Italiju, ali su oni rekli da ga dovedemo tamo. Posle 15 dana, kada su ga doveli, rekli su da transplant­aciju ne mogu da izvrše, eto, to su vam naši lekari i bolnice. Mi smo došli da ga izvedemo. Oni su zvali obezbeđenj­e da moju majku izbace napolje, pošto ona nije htela da izađe - rekao je Alen i opisao incident:

- Svi su skočili. Jednog brata su vezali, pa uhapsili zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. Ovo je najstrašni­ja bolnica koja postoji i niko nikad ne treba da dođe. Ko mora, neka ide u privatnu bolnicu. Pre šest meseci tata je ugradio stentove, to je bilo privremeno rešenje, da počne regeneraci­ja da bi se izbegla transplant­acija. Međutim, stentovi su prestali da rade

- objasnio je sin folk legende, koji je posebno ogorčen zbog tretmana bolesnika:

- Snimao sam kako se ponašaju prema pacijentim­a, kako ih tretiraju,

sve ću snimke da vam dam. Ubiće mi oca, za 15 dana su ga pretvorili u biljku koje ne zna gde se nalazi kaže on. Alenove reči potvrdila je i pevačeva supruga Sabina.

- Mi smo došli po Sinana na moju

odgovornos­t. Izvadili su mu stent, trebalo je da se vrše dalje pripreme za transplant­aciju, ali ovde ne mogu da se rade snimanja i hteli smo da ga odvedemo u privatnu bolnicu kako bismo to završili. Nije bio ni okupan ni čist. Za 18 dana sam samo jednom videla da ga je medicinska sestra krišom odvela da ga okupa. On je dezorijent­isan, ne može da diše - izjavila je Sabina Sakić.

 ??  ?? Snimao sam kako se ponašaju prema pacijentim­a:
Alen Sakić
Sinana odvode iz Kliničkog centra Policija odvodi Ernesta Sakića
Snimao sam kako se ponašaju prema pacijentim­a: Alen Sakić Sinana odvode iz Kliničkog centra Policija odvodi Ernesta Sakića
 ??  ?? Ovo je najgora bolnica na svetu, za 15 dana su ga pretvorili u biljku koja ne zna gde se nalazi
Alen Sakić
Ovo je najgora bolnica na svetu, za 15 dana su ga pretvorili u biljku koja ne zna gde se nalazi Alen Sakić
 ??  ?? Nisu ga ni okupali:
Sabina Sakić
Nisu ga ni okupali: Sabina Sakić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia