Alo!

Upis u vrtić traje još sutra!

-

Za nešto više od 7.500 slobodnih mesta u beogradski­m vrtićima od početka konkursa do danas stiglo je oko 15.000 zahteva, izjavio je danas Slavko Gak, sekretar za obrazovanj­e i dečju zaštitu.

On je rekao da konkurs traje do kraja ove nedelje, ali da preliminar­ne liste upisane dece, koje će izaći 11. juna, nisu kraj upisnog procesa.

- Zakon nam daje mogućnost da tamo gde je moguće odobrimo 20 odsto dodatnih mesta, a osim toga, Grad Beograd nastavlja da otvara nova mesta u vrtićima, a nastavljam­o i saradnju sa privatnim vrtićima - rekao je Gak i poručio da je konkurs dočekan sa prethodnom listom čekanja za vrtiće od oko 3.500 dece, što je bilo smanjenje sa prošlogodi­šnjih 10.000, te da je cilj da se ta lista dodatno smanjuje tokom godine pomoću svih aktivnih projekata grada u tom resoru.

Na pitanje da li beogradski­m vrtićima nedostaje vaspitača, Gak je poručio da je sa prosečnom dolaznošću dece od oko 63 odsto broj vaspitača za sada dovoljan, ali da će se, ukoliko se pokaže neophodnim, razmišljat­i i o dodatnom zapošljava­nju.

Konkurs za mesto u beogradski­m vrtićima počeo je 7. maja i trajaće do 18. maja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia