SRBI, BIĆE RATA. Ćeraćemo se mi još!

„Mislio sam da rata više nikada neće biti. Ali sledeći rat će se desiti, brže nego što mislite“, kaže Naser Orić

Alo! - - AKTUELNO - Piše: J. ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Ratni komandant Srebrenice Naser Orić, koji je optužen, ali ne i osuđen za ratne zločine koje je činio nad Srbima, najavio je novi rat i rekao da će do njega doći ranije nego što možemo da zamislimo.

Orić je rekao to na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, gde je prošlog petka održana promocija knjige „Život prije i poslije Srebrenice“autorke Esnefe Smajlović Muhić.

Orić se u skandaloznom govoru pozvao na srpskog akademika Matiju Bećkovića. I to, na njegove reči „Ćeraćemo se mi još“.

- To je ono što mi treba da razvijamo u budućnosti, da našoj omladini pričamo šta se dešavalo. Nažalost, sva ta omladina koja ne razume... Meni kada su pričali, ja sam mislio da rata više nika- da neće biti. Ali, sledeći rat će se desi- ti, brže nego što mislite. To vam ja kažem.

Što kaže Matija Bećković, njihov srpski akademik, „ćeraćemo se mi još“. Svega će biti, sem da se nećemo ćerati. Nikad se niko nije ćero da se nije naćero. I ćeraćemo se još - poručio je Naser Orić. Te njegove reči pozdravljene su gromoglasnim aplauzom.

Predstavnici udruženja srpskih žrtava iz proteklog rata ogorčeni su zbog ovog ratnohuškačkog govora.

- Kada je Tužilaštvo BIH pre nekoliko godina podiglo optužnicu protiv Nasera Orića, a Sud BIH mu omogućio da se brani sa slobode, svima je bilo jasno da će on to iskoristiti za pritiske i zastrašivanje svedoka - rekao je Nedeljko Mitrović, predsednik Republičke organizacije

porodica zarobljenih,

poginulih boraca i nestalih civila. - Iako je ta skandalozna presuda poništena i celi postupak vraćen na početak, ništa se suštinski nije promenilo. Iako je optužen za

stravične zločine, zbog kojih bi u svakoj normalnoj državi bio strpan iza rešetaka do okončanja novog suđenja, Orić i dalje slobodno šeta po FBIH, a sada, kako vidimo, drži i ratnohuškačke govore - rekao je Mitrović za medije.

Naš čuveni akademik Matija Bećković za je „Alo!“prokomentarisao to što ga je Orić citirao i izgovorio njegovu čuvenu rečenicu „Ćeraćemo se mi još“.

- Nadam se da rat neće dozvoliti ćeralisti iz Ćeringtona! - kazao je Bećković.

Matija Bećković Još je žedan srpske krvi: Naser Orić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.