OSLOBOĐEN SIN BATE ŽIVOJINOVIĆA

Alo! - - HRONIKA -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi sve optužene u slučaju poznatom kao „stečajna mafija“, koji je pokrenut pre više od 12 godina. Tom odlukom preinačena prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom su četvorica optuženih prošle godine bili osuđeni na zatvorske kazne, a potvrđena u delu kojom su ostali okrivljeni bili oslobođeni od optužbi.

Presuda je preinačena i pravosnažno su oslobođeni od optužbi sin glumca Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, koji je bio stečajni upravnik GO „Rad“, zatim Milivoje Mirković, Ljubiša Mitić i Anđelko Bitević. Oni su prvostepenom presudom bili osuđeni na kazne zatvora od dve do četiri i po godine.

Oslobađajuća presuda je potvrđena Goranu Kljajeviću, nekadašnjem predsedniku Trgovinskog suda u Beogradu, pa je pravosnažno oslobođen svih optužbi za zloupotrebe u vezi sa „Poštanskom štedionicom“, „C marketom“i GP „Rad“. Takođe je potvrđena i oslobađajuća presuda Sekuli Pjevčeviću, Zoranu Jovanoviću, Radisavu Jocoviću i Srboljubu Spasiću.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.