ZLATO HUMSKE

Alo! - - SPORT - Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Prodor, centaršut, šut, naposletku i asistencija. Zlatan Šehović je odigrao kao mator u Nikšiću i dao veliki doprinos, veći nego neki iskusniji, trijumfu Partizana (3:0) na startu evropske sezone.

Mlađanom levom beku, poniklom u Humskoj, samo je pogodak nedostajao da debi u zvaničnoj utakmici za crno-bele bude savršen. A malo je falilo da njegovo prezime bude među strelcima. Zamalo lopta nije prošla golmana pljevaljskog Rudara.

- Od Svete (Markovića) sam primio odličan pas, ali sam šutirao slabijom, desnom nogom i nisam imao sreće da lopta uđe u mrežu. Golman je lepo reagovao - opisuje Šehović šansu u kojoj se našao.

Međutim, ubrzo (50. minut) Zlatan je uspeo da asistira Sumi za drugi gol Partizana, zbog čega je, naglašava, presrećan. Kao i zbog činjenice da je odigrao prvi seniorski meč za svoj klub.

- Prelep osećaj! Od prvog dana treniranja maštao sam da debitujem za Partizan. I to se dogodilo u evropskom takmičenju - kaže on.

Osvajač Kupa Srbije je, nema sumnje, već u drugom kolu kvalifikacija, gde će igrati protiv boljeg iz duela Trakai (Litvanija) - Irtiš (Kazahstan). Rudar je, videlo se u Nikšiću, poslužio „parnom valjku“za zagrevanje, a Šehoviću za visok uzlet.

- Verovao sam u sebe i pokušavao da tremu ostavim sa strane, da se koncentrišem i dam najbolje od sebe u svakom trenutku. Uživao sam u svakom minutu na terenu pred tribinama punim naših navijača. Hvala šefu Đukiću na ukazanom poverenju - dodao je Šehović.

Partizan odsad, pa za mnoga leta, verovatno neće morati da brine za levog beka. Momak rođen 8. avgusta 2000. odigrao je kao da ima ko zna koliko utakmica u nogama.

- Prijaju mi pohvale, hvala svima, ali od pohvala se ne živi. Očekuje nas nova utakmica, novi izazov - tvrdi on.

Šehović, zlato Humske.

Mlađani Šehović

(18) u Nikšiću odigrao kao mator

i dao je veliki doprinos trijumfu

nad Rudarom

Furija na levom boku: Zlatan Šehović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.