Matić zvezda među BABUŠKAMA!

Alo! - - SPORT - Piše: D. J. BUŽIĆ

Fudbaleri Srbije su odavno ispali iz trke za mesto među najboljim igračima na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali zato zahvaljujući jednom našem reprezentativcu trgovci u Moskvi trljaju ruke.

Čuvena babuška, drvena ruska igračka, s likom Nemanje Matića u dresu „orlova“, jedna je od najprodavanijih kada je reč o suvenirima sa Mondijala.

Razlog zbog kojeg je odavno precrtani Matić među najtraženijim babuškama je to što predstavnika naše zemlje, očigledno, favorizuju i vole prodavci u suvenirnicama. U jednoj od mnogobrojnih radnji, Nemanja Matić dobija mesto u prvom redu na policama i ima identičan tretman kao najbolji ruski fudbaler Fjodor Smolov. Njima dvojici u leđa gledaju Nejmar, Mesi, Levandovski, a iz nekog razloga i Bufon (!?).

S obzirom na to da je trenutno najviše stranaca u Moskvi iz Francuske i Hrvatske, počasno mesto među babuškama su ovih dana dobili Mario Mandžukić i Antoan Grizman, akteri velikog finala. Tik uz njih su izloženi Hari Kejn (Engleska) i Eden Azar (Belgija).

Ovih dana se fudbalske babuške mnogo bolje prodaju čak i od drvenih figurica sa likovima Putina, Lenjina, Staljina, Trampa, Merkelove, Erdogana...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.