Alo!

PKB je primer kako se Ðilas bogatio!

-

Dragan Đilas, jedan od osnivača „Saveza za Srbiju“, kritikovao je prodaju PKB-A i drugih resursa, a član predsedniš­tva SNS-A Goran Vesić uzvraća da je upravo PKB klasičan primer kako se Ðilas bogati - uvek na račun i štetu građana.

Ðilas je u autorskom tekstu za „Nin” naveo da nikome do sada do aktuelne vlasti nije palo na pamet da prodaje prirodne resurse Srbije.

- Njima je prodaja Srbije normalna stvar. Rešenje? Promena vlasti. Svaka naredna demokratsk­a vlast ima za obavezu da poništi sve ove po Srbiju štetne, a po džepove njihovih čelnika i njihovih partnera više nego korisne ugovore - naveo je on.

Vesić ističe da Ðilas „izgleda može da prežali i kada izgubi izbore, i kada izgubi stranku, ali to što mu je iz ruke izmakao glavni politički plen, PKB, kap je koja je prelila čašu”. On navodi da je u periodu od 2011. do 2013. godine, dok je Ðilas vladao PKB-OM, njegovom menadžment­u, koji je došao iz firme njegovog najboljeg prijatelja tajkuna, država oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza.

- Tako je Ðilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima da bi pokazao da uspešno vodi PKB. A potom su njegovi direktori zadužili PKB kod banaka i lizing kuća za dodatnih 12 miliona evra!? A zatim je za te „velike uspehe” nagradio svoje „menadžere”, tako što je pred smenu sa mesta gradonačel­nika doneo odluku da im isplati bonuse vredne više desetina hiljada evra po osobi!? Opet od para građana. Tu sramnu odluku odmah smo poništili - poručio je Vesić i dodao da je Ðilas planirao bonuse samo za direktore i da ga radnici nisu interesova­li.

- Planirao je da postane vlasnik PKB-A, a da je tako, potvrđuje i činjenica da sada, pošto je izgubio i vlast, i PKB, kupuje zemlju u okolini Beograda. Od čijih para Ðilas to radi? Od narodnih, pošto se obogatio dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarij­e, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačel­nik - navodi on.

Da je tako pokazuje činjenica da je 2007, kada je postao ministar u Koštuničin­oj vladi, prijavio od imovine ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine, kaže Vesić.

- Kada je otišao sa vlasti, 2016. godine, prijavio je da samo u nekretnina­ma ima više od 24 miliona evra. Kako je to Ðilas zaradio? Od plate gradonačel­nika - pita se Vesić i dodaje da Ðilas treba da objasni građanima Srbije i odakle mu 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, s ukupnim prihodom na svim firmama od oko 180 milionaevr­a. E.A.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia