Alo!

Igraćemo u Superligi, KOSOVO JE SRBIJA!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Nerazuman, nemoguć zahtev stigao je iz sedište Evropske rukometne federacije, koja zahteva da se Rukometni klub Mokra Gora ne takmiči u Superligi Srbije. U pismu, koje je poslato na adresu RSS-A, stoji da će posledice snositi naš savez i reprezenta­cija Srbije!

Međutim, poruka iz Mokre Gore, kluba iz Zubinog Potoka, jasna je - igraćemo u Superligi Srbije, bez obzira na posledice!

- Kosovo i Metohija je sastavni deo Srbije. To što EHF na to gleda drugačije, nije naš problem. Ne postoji cena koju nismo spremni da platimo, a da ne igramo u takmičenju pod okriljem Srbije, a ne neke fantomske, nepostojeć­e države. Nama je najvažnije da imamo podršku Rukometnog saveza Srbije, kao i države. Dakle, igramo Superligu, ne može EHF da nam zabrani gde ćemo da igramo - rekao je za „Alo!“Nemanja Jakšić, predsednik kluba.

Božidar Đurković, prvi čovek srpskog rukometa, išao je juče u Barselonu da objasni situaciju na Izvršnom komitetu EHF, koji je doneo sinoć konačnu odluku.

- Krenuli su da nas urušavaju sa rukometom. Sutra će to da bude fudbal, odbojka, pa košarka... Oko 20 timova, što juniorskih, što seniorskih, u brojnim sportovima se takmiče pod okriljem naših matičnih saveza. Osim nas, tu su, pre svega, fudbalski klubovi Mokra Gora, Trepča i Gračanica koji igraju u srpskim ligama, zatim odbojkaški klub Kosovska Mitrovica, koji igra Prvu ligu Srbije... Imamo mnogo i sportista u mlađim kategorija­ma tu su i košarkaši, odbojkašic­e, pa i dizači tegova, atletičari. I šta sad? Da li i oni treba uskoro da se ne takmiče u svojoj državi? To se neće desiti. Mi u ligi takozvanog Kosova nećemo igrati ni po koju cenu.

Superliga počinje sutra, a takmičarsk­a komisija smatra da prvenstvo ne sme da bude odloženo. Mokroj Gori je zapalo da u prvom kolu igra protiv Novog Pazara.

Nisu ovo sve podmetačin­e koje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia