Alo!

Šardi isprašen ZA ISTORIJU!

Nole osvojio 28 uzastopnih setova protiv jednog rivala, što nijednom teniseru nije uspelo

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Đoković-šardi 6:3, 7:5. Rezultat meča drugog kola mastersa u Šangaju, ma kako izgledao obično, ušao je u istoriju tenisa!

Sa ova dva seta protiv Francuza, Nole je na startu pohoda ka trofeju (propustio je prvo kolo) stigao do 28 uzastopnih setova protiv istog rivala. Takav podvig u istoriji belog sporta dosad nije zabeležen. Nijedan teniser nikada nije mogao time da se pohvali, a odsad može jedino najbolji srpski igrač svih vremena.

Da je Žeremi Šardi njegova omiljena stara mušterija, još od 2009. godine, Đoković je pokazao i u ovom 12. međusobnom dvoboju, koji je trajao 82 minuta. Novak je s dva brejka lako osvojio prvi set, 41. igrač sveta se bolje držao u drugom, ali je ipak poklekao u 12. gemu te deonice. Spasao je prvu, ali ne i drugu meč-loptu našeg asa.

- Nikad nisam izgubio od Žeremija. Zadovoljan sam, posebno kako sam riternirao - rekao je Đoković posle startnog trijumfa u Šangaju.

Koliko je Noletu bilo stalo da nastavi put ka trofeju mastersa, koji je poslednji put osvojio 2015, pokazao je i detalj iz sredine drugog seta. Besan što nije iskoristio priliku za brejk pri rezultatu 4:3, Srbin je slomio reket. Kad se smirio, slomio je i otpor Šardija, koji je, eto, ušao u istoriju tenisa.

Ðokovićev sledeći protivnik biće pobednik meča između Marka Čekinata (Italija) - Hjeona Čunga (Južna Koreja).

 ??  ?? Rekorder: Novak Đoković
Rekorder: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia