Alo!

JOŠMEBOLE SKE REPREZENTA­CIJE JARNIJEVA JAJA!

DERBI BALKANA

-

uhvati za međunožje Roberta Jarnija!? Iskreno, nije mi se to dopalo, iako shvatam stanje igrača na jednoj tako važnoj utakmici. Međutim, u fudbalu se događaju i takve stvari. Kažu da cilj opravdava sredstva... Srećom, sada više nema takvih situacija. Danas se i fudbaleri ponašaju civilizova­no. Imate li neku poruku za Zorana Batu Mirkovića, sada trenera Partizana?

- Pozdravite ga puno! I poručite mu da je on veći peder od mene! Čitavog života ne mogu da se oslobodim skandiranj­a: „Ćiro, pederu“„, a Mirković mrtav ’ladan pred toliko ljudi na stadionu, pred milionima onih kraj malih ekrana, uhvati Jarnija za jaja. I sigurno ga sad ne prozivate sa: „Bato, pederu!“To nije pošteno... U fudbalsku antologiju ulazi i onaj prvi duel između Jugoslavij­e i Hrvatske 18. avgusta 1999. na

„Marakani“. Po čemu ga pamtite?

- Po nestanku struje, svakako! Ali se uvek naježim kada se setim koliko su tada sportisti bili iznad političke situacije.

Nemoguće da vas nije bio strah?

- Ma ku*ac me je bilo strah! Među fudbalerim­a je vladala viteška borba. Tako je bilo, tako treba i da ostane. Svaki reprezenta­tivac Jugoslavij­e je zagrlio igrača Hrvatske i kroz mrkli mrak ga sproveo do tunela „Marakane“. Ako neko misli da sam koristio političke govore kako bih motivisao reprezenta­tivce, grdno se vara. Ni od pokojnog Vujadina Boškova, istinskog džentlmena, tada vašeg selektora, tako nešto niko nije očekivao. Uvek sam težio da sportisti mire i prave razrušene mostove. Verujem da će naše dve reprezenta­cije u budućnosti imati mnogo više prilika da igraju međusobne mečeve. Kada će Srbija dostići Hrvatsku na reprezenta­tivnom nivou?

- Mi smo sada druga reprezenta­cija na svetu, dakle, bolji smo. Međutim, smatram da nije realno ni to što je Srbija trenutno na 35. mestu na FIFA rang-listi. Imate odlične pojedince, ali morate da napravite tim. U četvrtak Srbija gostuje Crnoj Gori u Ligi nacija. Ko je bliži pobedi?

- To je, svakako, derbi, a u tim mečevima je uvek teško pogoditi rezultat. Ipak, mislim da je Srbija bliža pobedi.

 ??  ?? Broj 48 | Četvrtak, 11. oktobar 2018.
Broj 48 | Četvrtak, 11. oktobar 2018.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia