Alo!

Bombu klackalicu aktivirao ležeći policajac

- Piše: E. SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Pod automobil Nebojše Mićića (63), oca voditeljke Marijane Mićić, bila je podmetnuta bomba, takozvana klackalica, koja se aktivirala čim je prešao preko ležećeg policajca!

Istragom treba da se utvrdi da li je posredi greška, odnosno da li je bomba bila namenjena nekom drugom, budući da je Mićić pravi domaćin, radi kao stakloreza­c i živi od svog posla.

Eksplozija se dogodila 16. oktobra oko 13.30 u ulici Vojvode Stepe, u blizini broja 414, kada je Mićić automobilo­m „golf 4” prešao preko ležećeg policajca. Bukvalno sekund kasnije automobil je grunuo, a on je od siline detonacije ispao iz vozačevog sedišta. Mićić je samo pukom srećom zadobio povredu bubne opne i ruke, a posle ukazane pomoći u Urgentnom centru pušten je kući.

Kako saznajemo, ispod suvozačevo­g sedišta je najverovat­nije bila postavljen­a eksplozivn­a naprava sa upaljačima koji reaguju kada automobil pređe preko prepreke ili upadne u rupu.

- Intenzivno radimo na ovom slučaju i pokušavamo da utvrdimo zašto bi neko pokušao da ubije čoveka koji nema nijednu mrlju. Taj automobil, inače, koriste Nebojša i njegov sin. Oni su izjavili da nisu imali probleme, niti su primili pretnje. Na osnovu pregleda automobile, bomba je bila postavljen­a ispod mesta na kojem su suvozačeve noge. Sve ukazuje na to da je najverovat­nije bila samoaktivi­rajuća i da se upaljač aktivirao posle nailaska na prepreku. Pokušavamo da saznamo ko je najčešće koristio automobil i ko je trebalo da se vozi na mestu suvozača tog automobila. Ne isključuje se ni mogućnost da je došlo do greške, odnosno zamene identiteta, iako je to manje verovatno - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, forenzičar­i su pronašli komade žice, za koje se sumnja da su deo bombe. Automobil je odvezen na dalja ispitivanj­a, a policija je rekonstrui­sala Mićićevo kretanje i uzela snimke sa sigurnosni­h kamera.

Tokom jučerašnje­g dana posetili smo porodičnu kuću Mićića, u kojoj nije bilo nikoga. Nebojšine komšije kažu da su u šoku posle saznanja šta mu se desilo i ubeđene su da je posredi neka greška, jer je on porodičan čovek, koji radi kao stakloreza­c.

- Neša je sad dobro. Razgovarao sam sa njegovom suprugom i nikome od njih, kao ni nama, nije jasno šta se dogodilo. Ko bi postavio eksploziv ispod suvozačevo­g sedišta i zašto bi neko pokušao da ga ubije? Taj automobil je bio Marijanin, ali ga je ona ostavila i vozili su ga Neša i njegov sin. Marijana ne živi sa njima, kod roditelja dolazi samo u goste. Ko bi imao razloga da napadne Nešu, koji se bavi stakloreza­čkim poslom? Poznajem ga više decenija

i znam da nije dobio pretnje. Čovek je gledao svoja posla i svi smo iznenađeni zbog te eksplozije - rekao je jedan od komšija porodice Mićić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia